tóth gabi
Finom és különleges karácsonyi sütemények versenyeztek a legjobbnak járó címért.
Az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek mellett megrendezték a magyar cukrászok számára az év bejglije versenyt is. Ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre és népszerűsítse a kézműves bejglit.
Hagyományos diós, hagyományos mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni a versenyre.
Az Ínyenc kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehetett nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyag szerepel az Élelmiszerkönyv irányelvében felsorolt felhasználható anyagok között. Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek, kedvelt volt a pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között – írja a Mailchi.
Érdekesség egyébként, hogy a bejgli védet terméknek minősül.
Íme a versenyeredmények:
Hagyományos diós kategóriában:
Hagyományos mákos kategóriában:
Ínyenc kategóriában: