2 éve

Komoly segítség érkezik, csökkenhetnek a Covid-tesztelési határidők Magyarországon

Győrfi Pál beszélt a fejleményekről.

„Egyre több a koronavírus miatti mintavételi megrendelés, ezért napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte” – nyilatkozta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője szerdán a közmédiának.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Győrfi Pál kiemelte: az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a mentőszolgálathoz beérkező koronavírus miatti mintavételi megrendelések száma. A kezdeti néhány száz feladat után az elmúlt hetekben már napi több mint 5 ezer ilyen igénylés futott be az Országos Mentőszolgálathoz, most pedig egyes napokon a mintavételi feladatok száma meghaladja a 12 ezret is.

Annak érdekében, hogy minden mintavételi megrendelést gyorsan tudjanak teljesíteni, a Belügyminisztérium (BM) közreműködésével napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte. Az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a BM biztosítja. A mintavevőket az Országos Mentőszolgálat képezi ki.

Győrfi Pál megjegyezte, hogy a BM közreműködésével beálló plusz 200 mintavételi egység értékes segítség, mert gyakorlatilag megduplázza a kapacitásukat, így szerinte nemcsak tarthatóak lesznek az eddigi rövid határidők, hanem lehet, hogy ezen még csökkenteni is tudnak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!