2 éve

20 diplomája van, de még egyetemre jár

Húsz felsőfokú diplomája van a 46 éves Kapus Krisztiánnak, aki jelenleg is két egyetem hallgatója. Nála több diplomával senki sem rendelkezik Magyarországon. Nem mindennapi teljesítményét a Magyar Rekord Egyesület is elismerte.

Most is két egyetem hallgatója Kapus Krisztián, tanulási kedve nem lankad. Eddig húsz diplomát szerzett.

Fotó: Kapus Krisztián

„A Kecskeméti Piarista Gimnázium elvégzése után rögtön két főiskolára is beiratkoztam„ – mondta a kezdetekről Krisztián a Ripost-nak. Azóta eltelt 28 év, elvégzett 20 egyetemet, de most is két egyetem diákja: a szegedi Gál Ferenc Egyetemen iskolai mentálhigiéniás pedagógus szakvizsgára készül, a Pécsi Tudományegyetemen pedig klinikai idegtudományok szakterületen az internetfüggőségről végez kutatást és doktorál.

Mindig volt egy bizonyos terület, egy olyan tantárgy, amit szerettem volna mélyebben megismerni, így jött mindig a következő szak – árulta el a férfi. „Mindig felhasználom a diplomáimat, pontosabban a diplomák megszerzése közben szerzett tudásomat, és azt integrálni is tudom a munkám során vagy egy éppen adódó feladat megoldásában” - magyarázta a jelenleg kormánytisztviselőként dolgozó diplomarekorder.

Fotó: Kapus Krisztián

Mindezek mellett Krisztián családapa is, három lány boldog apukája. Szabadidejében is szívesen foglalkozik fiatalokkal, hobbija a közösségépítés, az utazás.

„Az időbeosztás mellett a kitartás a kulcs, nem szabad feladni akkor sem, ha nehézségekbe ütközünk. Ha valamihez nincs kedvünk, azon át kell lendülni„ – mondta a rutinos diák, aki a munka és a család mellett nem nehézségként tekint a tanulásra, hanem kihívásnak éli azt meg. Hatalmas rutinja alakult ki az évek során, már 800 vizsgán van túl, de még mindig van vizsgadrukkja. Ma azonban már nemcsak másoknak, hanem saját magának akar megfelelni egy-egy vizsga alkalmával.

 

Ezekből van diplomája 1. Magyar szakos tanár (könyvtáros szak) 2. Katolikus hittanár 3. Művelődésszervező (média szakirány) 4. Egészségfejlesztő-mentálhigiénikus 5. Közoktatási vezető 6. Könyvtár (könyvtári informatikus) szakos bölcsész 7. Orosz nyelv és irodalom 8. Társadalom- és állampolgári ismeretek 9. Művelődésszervező MA 10. Ifjúsági szakértő 11. Pedagógus szakvizsga 12. Politikai tanácsadó 13. Jogi szakokleveles közoktatási szakember 14. Okleveles kisebbségpolitikai szakember MA 15. Okleveles stíluskommunikátor 16. Közszolgálati protokoll tanácsadó 17. Hittanár-Nevelőtanár MA 18. Integritás tanácsadó 19. Katolikus teológus szak 20. Közszolgálati kompetenciafejlesztő tréner

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!