Létrehozva: 2020.09.17.

Kocsitároló lett a csöndes kertvárosból

Ki vannak akadva a zuglóiak, és nemcsak az itt élők, hanem az itt dolgozók is, amióta fizetőssé változtatták a kerület jelentős részét. A csöndes kertvárosi utcácskák kocsitárolóvá változtak, ott köröznek az autósok ingyenes parkolás reményében, benzingőzt eregetve.

Élhetetlenné vált a kerület, panaszkodnak a Ripost-nak Zuglóban. A parkolási zóna kiterjesztése azt eredményezte, hogy az eddig csendes kis utcácskák P+R parkolóvá változtak. De a fizetős övezetben is anyáznak az autósok: sok helyen nem egyértelmű a felfestés, nem tudni, mettől meddig tart a díjfizetős rész, mert figyelmeztető tábla elvétve van, a parkolóautomaták pedig távol vannak.

Fotó: Ripost

Még a kukásautó se fér be a parkoló autóktól

A fizetős parkolás bevezetése után nagyon gyorsan megteltek a fizetős zónán kívüli kis utcák. A Bosnyák térhez legközelebb eső ingyenes utca mindkét oldala tele van parkoló autókkal.

Fotó: Ripost

„ Néha felállunk a járdára, hogy elférjen a kukásautó, de az idegenek nem teszik ezt meg, ezért sokszor gyalog kell bejönniük a szemétszállítóknak a kukákért„ – panaszolta egy utcabeli. Középen csak egy autónyi hely marad, a szemből találkozók integetéssel döntik el, ki kinek ad helyet. Gyakori, hogy egyiküknek vissza kell tolatnia a sarokig, ami balesetveszélyes.

Parkolni tilos táblával próbálkoznak a lakók

A helyiek megelégelték, hogy idegenek foglalják el a parkolóhelyeket a házuk előtt. A sarkon lakók kiraktak egy parkolni tilos táblát.

Fotó: Ripost

„Van, amikor beválik, de sokszor figyelmen kívül hagyják. Olyan is előfordult, hogy ha szólni mertem, rám ordítottak, mit képzelek, ez is közterület” – mondta a házban lakó idős hölgy. Hozzátette: számtalanszor fordultak az önkormányzathoz augusztus 1. óta, hiába.

Nem adtak még türelmi időt sem

A fizetős parkolás bevezetése előtt szórólapokon és autókra ragasztott matricák segítségével értesítették az autósokat, de sok helyi még most sem tudja, hogy hol kell fizetni és hol nem, ráadásul a felfestések sem egyértelműek. A Bosnyák téri piac előtt fizetős a parkoló, ott van egy automata is. Az utca túloldala, a sínek melletti rész is fizetős, de azt semmi nem jelzi a környéken. Sokan bizonytalanok, így számos autóra kerül mikuláscsomag, ottjártunkkor is büntetett az ellenőr. Mikor megkérdeztük tőle, hogy mégis honnan kellene tudnunk, hogy fizetős övezetben vagyunk, ha nincs kint tábla, azt a választ kaptuk, hogy az utca elején, a Nagy Lajos király útja felől van a tábla. De ha kis utcából érkezünk, akkor csak a mellettünk parkolók autók büntetési cédulái szolgálnak figyelmeztetőül. Mint azt a helyiek elmesélték, még próbaidőt sem adtak, az első naptól szigorúan büntetnek, mintha az önkormányzat egyetlen célja a pénzbehajtás volna.

Sok autón láttunk büntetőcédulát, sokan értetlenül keresték az automatát, de sok parkoló autóban ott ült valaki, míg a család másik tagja vásárolt vagy ügyet intézett, hogy ne kelljen fizetni. Olyan is van, aki mérgében az árokba dobta a büntetést.

 

Mindenki rosszul járt

A kerületben dolgozó „Itt dolgozom a szomszédos utcában. Fizetnem kell, ha munkába jövök, vagy csak messzebb tudok megállni, a kertvárosi részben„ – mondta a Ripost-nak Bogányi Károly. Budapest Zugló parkolási problémák, utca embere Fotó: Máté Krisztián_Ripost
Fotó: Ripost „Nekünk van kocsibeállónk, de ha valaki jön hozzám vendégségbe, nem tud megállni a közelben.”

 

Van, akinek ez jól hoz a konyhára

A parkolóautomatákat a hírhedt C-Ware Kft-től vette a kerület. A cég vezetőjét többrendbeli parkolási csalásért elítélték korábban, Zugló mégis 278 milliós szerződést kötött a vállalkozással. A 76 darab Parkeon gyártmányú automatát darabonként 2.070.000 forint plusz áfáért vették, az üzembetartásuk havonta darabonként 40 ezer forintba kerül.

origo.hu

Az egy nap alatt szupersztárrá vált Ádám Martin nem fél, s üzent a németeknek - videó

ripost.hu

"Végre újra itt!" – falatnyi topban jelentette be a hírt Stana Alexandra

metropol.hu

Ezt nem vártuk: Matthäus aljas módon rúgott bele a magyarokba

magyarnemzet.hu

Botrány az Eb-n, keményen támadja az európai szövetséget a volt játékvezető

ripost.hu

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

magyarnemzet.hu

Donáth és a Momentum csúfos veresége, megbukott a magyargyűlölet

ripost.hu

Ez a retró kvíz még azon is kifog, aki benne élt!

astronet.hu

Nyári angyalhoroszkóp 2024: ezt üzeni neked az őrangyalod!

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

ripost.hu

Varga Miklós Joe és a kisfia, Alexander: „Belehalnék, ha hétvégi apuka lennék”

ripost.hu

Még a rutinos sofőrők is megbukhatnak ezen a KRESZ-teszten – te vajon átmész?

ripost.hu

A legjobb dolog a világon: megmutatta kislányát Krausz Gábor

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

"Csak annyit kértem, tartsák rendben" – Ildikó segíteni akart a tűzeset károsultjainak, de rosszul sült el a jótékonykodás

INSIDER

Ez ma minden autóst érint: rendkívüli bejelentést tett a rendőrség

INSIDER

Berobban a kánikula: az ország jelentős részére figyelmeztetést adtak ki

INSIDER

Két életmentés a dunaújvárosi strandon: 16 éves fiú szíve állt meg, és 70 éves nő lett rosszul

INSIDER

"Lassan már nem féltem, inkább ideges voltam, hogy mi a francot akar "– Kata évekig élt együtt az előző lakó szellemével