Létrehozva: 2020.09.17.

Kocsitároló lett a csöndes kertvárosból

Ki vannak akadva a zuglóiak, és nemcsak az itt élők, hanem az itt dolgozók is, amióta fizetőssé változtatták a kerület jelentős részét. A csöndes kertvárosi utcácskák kocsitárolóvá változtak, ott köröznek az autósok ingyenes parkolás reményében, benzingőzt eregetve.

Élhetetlenné vált a kerület, panaszkodnak a Ripost-nak Zuglóban. A parkolási zóna kiterjesztése azt eredményezte, hogy az eddig csendes kis utcácskák P+R parkolóvá változtak. De a fizetős övezetben is anyáznak az autósok: sok helyen nem egyértelmű a felfestés, nem tudni, mettől meddig tart a díjfizetős rész, mert figyelmeztető tábla elvétve van, a parkolóautomaták pedig távol vannak.

Fotó: Ripost

Még a kukásautó se fér be a parkoló autóktól

A fizetős parkolás bevezetése után nagyon gyorsan megteltek a fizetős zónán kívüli kis utcák. A Bosnyák térhez legközelebb eső ingyenes utca mindkét oldala tele van parkoló autókkal.

Fotó: Ripost

„ Néha felállunk a járdára, hogy elférjen a kukásautó, de az idegenek nem teszik ezt meg, ezért sokszor gyalog kell bejönniük a szemétszállítóknak a kukákért„ – panaszolta egy utcabeli. Középen csak egy autónyi hely marad, a szemből találkozók integetéssel döntik el, ki kinek ad helyet. Gyakori, hogy egyiküknek vissza kell tolatnia a sarokig, ami balesetveszélyes.

Parkolni tilos táblával próbálkoznak a lakók

A helyiek megelégelték, hogy idegenek foglalják el a parkolóhelyeket a házuk előtt. A sarkon lakók kiraktak egy parkolni tilos táblát.

Fotó: Ripost

„Van, amikor beválik, de sokszor figyelmen kívül hagyják. Olyan is előfordult, hogy ha szólni mertem, rám ordítottak, mit képzelek, ez is közterület” – mondta a házban lakó idős hölgy. Hozzátette: számtalanszor fordultak az önkormányzathoz augusztus 1. óta, hiába.

Nem adtak még türelmi időt sem

A fizetős parkolás bevezetése előtt szórólapokon és autókra ragasztott matricák segítségével értesítették az autósokat, de sok helyi még most sem tudja, hogy hol kell fizetni és hol nem, ráadásul a felfestések sem egyértelműek. A Bosnyák téri piac előtt fizetős a parkoló, ott van egy automata is. Az utca túloldala, a sínek melletti rész is fizetős, de azt semmi nem jelzi a környéken. Sokan bizonytalanok, így számos autóra kerül mikuláscsomag, ottjártunkkor is büntetett az ellenőr. Mikor megkérdeztük tőle, hogy mégis honnan kellene tudnunk, hogy fizetős övezetben vagyunk, ha nincs kint tábla, azt a választ kaptuk, hogy az utca elején, a Nagy Lajos király útja felől van a tábla. De ha kis utcából érkezünk, akkor csak a mellettünk parkolók autók büntetési cédulái szolgálnak figyelmeztetőül. Mint azt a helyiek elmesélték, még próbaidőt sem adtak, az első naptól szigorúan büntetnek, mintha az önkormányzat egyetlen célja a pénzbehajtás volna.

Sok autón láttunk büntetőcédulát, sokan értetlenül keresték az automatát, de sok parkoló autóban ott ült valaki, míg a család másik tagja vásárolt vagy ügyet intézett, hogy ne kelljen fizetni. Olyan is van, aki mérgében az árokba dobta a büntetést.

 

Mindenki rosszul járt

A kerületben dolgozó „Itt dolgozom a szomszédos utcában. Fizetnem kell, ha munkába jövök, vagy csak messzebb tudok megállni, a kertvárosi részben„ – mondta a Ripost-nak Bogányi Károly. Budapest Zugló parkolási problémák, utca embere Fotó: Máté Krisztián_Ripost
Fotó: Ripost „Nekünk van kocsibeállónk, de ha valaki jön hozzám vendégségbe, nem tud megállni a közelben.”

 

Van, akinek ez jól hoz a konyhára

A parkolóautomatákat a hírhedt C-Ware Kft-től vette a kerület. A cég vezetőjét többrendbeli parkolási csalásért elítélték korábban, Zugló mégis 278 milliós szerződést kötött a vállalkozással. A 76 darab Parkeon gyártmányú automatát darabonként 2.070.000 forint plusz áfáért vették, az üzembetartásuk havonta darabonként 40 ezer forintba kerül.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli bejelentés érkezett a hazai üzemanyagárakról

origo.hu

Drámai közelségbe került a III. világháború

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

mandiner.hu

Putyinék vegyifegyvert vetettek be Ukrajnában – állítja Washington

life.hu

Esküvőjükről osztott meg soha nem látott fotót Katalin és Vilmos, de valami nem stimmel

mandiner.hu

Az MSZP-s Csizmazia Ferenc elnémult a riporter kérdésére, „testőre” pedig megtaposta az újságírót (VIDEÓ)

origo.hu

Temetőben ünnepeltek volna Polgár Árpádék, de kidobták őket

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

metropol.hu

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria

INSIDER

Megszólalt a szakértő a jubileumi pontyfogóversenyről

INSIDER

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat! - Videó

INSIDER

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe