INSIDER

Már első nap büntettek az új zuglói parkolókban

Türelmi idő nélkül, már az új parkolózónák bevezetésének első napján rengeteg pénzbüntetést kiosztottak Zuglóban. Pedig sok helyen még a felfestések sem készültek el, és a díjfizetésre figyelmeztető tábla sem került ki minden utcasarokra. A helyiek a polgármesterhez fordultak.
  • Szerző: Ripost

Rengeteg büntetést osztottak ki Zuglóban augusztus elején, miután új parkolási zónákat hoztak létre olyan helyeken, ahol addig nem kellett fizetni. Bár az önkormányzat figyelmeztette a lakosokat, sokan mégsem értesültek róla, csak már amikor megtalálták a szélvédőjükön a büntetést.

Fotó: ripost

A felháborodott lakók most nyílt levélben fordultak a kerület polgármesteréhez, Horváth Csabához és a jegyzőhöz. Leginkább azt tartják méltánytalannak, hogy az új parkolózónák bevezetésének a napján, türelmi idő nélkül, azonnal büntetni kezdtek.

Az is megnehezíti az autóval rendelkezők dolgát, hogy a felfestések sem készültek el sok helyen időben és hogy nem kell minden utcasarokra kitenni a díjfizetésre figyelmeztető táblát, csak a parkolózóna határaira. További bosszúság is érte az autósokat: a szóróanyagok, melyeket a parkolási díj bevezetéséről a szélvédőre helyeztek, a heves záporok és a hőség miatt olvashatatlanná váltak, ráadásul ráragadtak, ráégtek a szélvédőre, műanyag elemekre”

Fotó: ripost

– tartalmazza a nyílt levél, amit a kerület egyik képviselője, Victora Zsolt írt alá.

A zuglóiak azt remélik, hogy méltányossági alapon elengedik a kerületi lakosoknak az augusztusi büntetéseket.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?