Létrehozva: 2020.06.13.

„Elárulta a gyilkos, hova rejtette el Pisti holttestét” – megszólalt a gyászoló édesapa

Tizenegy évig bízott a csodában Gergely István családja, de sajnos valószínű: a 2009-ben eltűnt férfi szörnyű gyilkosság áldozata lett.

2009 óta járja a poklot Gergely István családja. Az akkor 30 éves férfit egy júliusi estén látták utoljára, utána nyomtalanul eltűnt. Családja – bár egy pillanatra sem adta fel a reményt – a napokban szörnyű hírt kapott: valószínűleg Istvánt gyilkolhatták meg Csongrádban 11 évvel ezelőtt. Gyilkosa felfedte, hová rejtette el a holttestet, azóta a rendőrség a település több pontján is helyszínelt, kutatott – eddig eredmény­te­lenül.

A 30 éves István Csongrádba költözött, ahol csatornázási munkákat végzett. 2009. július 2-án rejtélyes módon eltűnt: este szórakozni indult, de két barátjánál kicsit tovább maradt a buliban, ahol össze­ismerkedett pár helyivel. Az este végén taxit hívott, azonban ab­ba már nem szállt be. Családtagjai ekkor hallottak utoljára a férfiról.

„Azonnal keresni kezdtük, az első napokban a mobilja kicsöngött, de később már nem lehetett elérni” – mondta még 2015-ben a Borsnak a férfi testvére, Erik. A család mindent megtett, magánnyomozót is fogadtak, a rendőrséggel és csoportosan is keresték, eredménytelenül.

Évekig szinte semmit nem tudtak Istvánról, aztán felcsillant a remény, ugyanis azt a hírt kapták, hogy többször is látták a férfit Debrecenben. Végül ezekről a híresztelésekről is bebizonyosodott, hogy hamisak.

A napokban aztán tragikus hírt kaptak: a rendőrség hétfőn hatalmas erőkkel vonult ki a Tisza partjára, a helyiek által Györfösnek nevezett településrészre, miután egy férfi bevallotta, hogy 2009-ben meggyilkolt valakit, a testet pedig egy barátja segítségével elásta.

„Igen, sajnos valószínűleg Istvánról van szó” – mondta a Borsnak a férfi megtört édesapja. A családot Hollandiában érte a sokkoló hír, már beszéltek a rendőrökkel. „Ahogy biztosat tudunk, hazajövünk, DNS-mintát vesznek majd tőlünk. Állítólag a férfi be­vallotta, hova rejtette a testet, azt azonban még nem találták meg” – mondta a gyászoló apa.

Úgy tudni, a tettes társa szólhatta el magát, aki segédkezett a holttest eltüntetésében. Ez alapján találták meg a gyilkost, aki bevallotta tettét.

A. Miklósra fényes nappal, az utcán csaptak le a rendőrök. Kihallgatásán el­mondta, hogy össze­vitat­­­koz­tak, majd agyon­verte áldozatát.

„El sem tudjuk képzelni, min vitatkozhattak össze. Pisti a világ legjobb természetű embere volt, soha egy ag­resszív vagy bántó megjegyzést sem tett senkire, sőt in­kább túlzottan jó és kedves volt az em­be­rekkel” – mondta István édesanyja.

A rendőrség őri­zetbe vette a 35 éves A. Miklóst, akinek kezdeményezték le­tartóztatását, ese­tében fennáll a szökés vagy elrej­tőzés veszélye. A család szeretne egy­szer a tettes szemébe nézni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

mandiner.hu

Verhofstadt elismerte: Meg kell csinálni a házit

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria

INSIDER

Megszólalt a szakértő a jubileumi pontyfogóversenyről

INSIDER

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat! - Videó

INSIDER

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe