3 éve

Zsebtolvajok és prostik szállták meg Siófokot – a fertő városa lett

Helyreigazítás „A 2019. augusztus 10-én „Zsebtolvajok és prostik szállták meg Siófokot – a fertő fővárosa lett” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Siófok legfontosabb sétányáról zsebtolvajok és prostituáltak elüldözik a családokat. Valótlanul állítottuk, hogy a siófoki önkormányzat által megbízott biztonsági szolgálat munkatársainak szeme láttára ott bárkit kiszolgálnak alkohollal.Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a korzón kora este meztelen táncoslányokat lehet látni.”

Szerző Ripost

Családbarát Siófok – áll a balatoni település honlapján. Csakhogy a város legfontosabb sétányáról a családokat elüldözik az erõszakos árusok, a zsebtolvajok és a prostituáltak. A biztonsági őröknek pedig, úgy tűnt, jobb dolguk is akadt annál, hogy a családokat védjék. A Ripost helyszíni riportja.

Prostik és zsebesek lepték el Siófokon a Petőfi sétányt – hívták fel szerkesztőségünk figyelmét olvasóink. Arra panaszkodtak a nyaralók, hogy nappal rossz arcú árusok zaklatják őket, kora este pedig meztelen táncoslányok szórakoztatják a gyakran fiatalkorú közönséget, ahol bárkit kiszolgálnak alkohollal. „A családi nyaralóhely kész fertő lett. Nem akarok olyan helyen sétálni, ahol a gyerekeim ezt látják” – írta egy háromgyerekes anyuka.

A RIPOST munkatársai saját szemükkel akartak meggyőződni a tényekről – és megdöbbentő dolgokat tapasztaltak.

„Összejátszanak a gagyiárusok a zsebtolvajokkal”

Kora délután érkezünk a Petőfi sétányra, Siófok szórakoztató központjába. Sokan még a strandon hűsölnek, de néhány család itt tartja ebéd utáni sziesztáját. Az üzletekből, vendéglátóhelyekről kellemes zene szól, mindenki nézelődik, vásárolgat. Plakátok figyelmeztetnek: vigyázzunk értékeinkre. A sétányon lépten-nyomon leszólítják a gyerekeket, családokat, és mindenféle gagyi játékokat, színes lufit kínálnak. A virágárus az asztalokat járja körbe, tukmálja a rózsáit. Az eladók haragszanak rájuk, mert az ő boltjukat rontják, és mert szerintük összejátszanak a zsebesekkel.

„Nem értem, miért nem lehet itt rendet tartani”

– méltatlankodik Géza, aki több mint tíz éve árul Siófokon.

„Az utóbbi időben sokat romlott a helyzet. Előfordult, hogy a szemem láttára tette el a tolvaj az órát, rendőrt hívtam, és a végén mehettem tanúskodni, a fiú viszont megúszta egy ejnye-bejnyével. A saját pénzemen szereltettem fel kamerát.”

„A lufi- és virágárusokkal dolgoznak össze, azok elvonják a sétálók figyelmét, a haverjaik meg kizsebelik őket – csatlakozik a beszélgetéshez a szomszéd eladó. - Nem értem, miért nem tart rendet itt a polgármester! Ez önkormányzati terület, az ő dolga. Ráadásul úgy tudom, rendőr volt, tudnia kell, mi folyik itt!”

„Az új biztonságiakat csak a lányok érdeklik, meg az ingyen pia, elfordulnak, ha zsebtolvajt látnak!”

– legyint mérgesen Judit, aki a szomszéd boltban eladó. - A lufisok, utcai árusok tukmálják a gagyijukat, alkudoznak, feltérképezik, kinél lehet pénz, aztán leadják a drótot.”

„Elvisszük innen gyorsan a gyerekeinket”

A vállalkozók szerint azóta uralkodnak ilyen állapotok, amióta kevesebb pénz jut a biztonsági szolgálatra, és a polgármestert jobban érdekli a szórakozóhelyekből származó bevétel, mint a nyaralók biztonsága.

Hat helyett csak este nyolc után jelennek meg az első biztonsági őrök. Le-fel sétálgatnak, de se ahhoz nincs szavuk, hogy a szemük láttára szolgálnak ki kiskorúakat itallal, se ahhoz, hogy még világos van, amikor az első lenge öltözetű táncoslányok a pultra libbennek – az arra sétálgató családok, gyerekek szeme láttára.

„Napközben csak az erőszakos árusok zavartak – mondja egy anyuka, aki két kislány kezét fogja. - Ebédeltünk, aztán lemosható csillámtetoválást csináltattunk a lányoknak, és maradni akartunk estére is. De megláttam, hogy ahol délután üdítőztünk, ott a pulton egy félmeztelen táncosnő rázza magát.

Ez nem a gyerekeknek való, úgyhogy megyünk is!”

„Mi egy hétre jöttünk nyaralni a családdal – mondta egy német anyuka. - Elképesztő, hogy ahogy szürkülni kezd, egy szál bugyiban táncolnak a lányok a pultokon. A Balatont szeretjük, de meggondoljuk, hogy Siófokra elhozzuk még egyszer a gyerekeinket!”

Ha kíváncsi vagy, hogyan zajlik az este, miként dolgoznak a prostik és mit mesélt róluk az egyik vendégük, megtudhatod a %Ripost% napilap szombati számából! Keresd az újságárusoknál!

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!