3 éve

Hernyóval és virággal tör világhírnévre a magyar showman

Kilenc éve kényszerbõl kezdte el gyártani figuráit. Már véres volt a körömágya, de nem adta fel. Manapság Las Vegasban versenyez és oktatja a "szakmát". Augusztusban pedig Guinness-rekord döntésre készül Szegeden.

Soha nem készült lufihajtógatónak. A Szegedi Egyetem Gazdaságtudományi Karán tanult, majd üzletvezetői képesítést szerzett. Hajdanán még az is megfordult a fejében, hogy óvodában dolgozzon.

„Nagyon szeretem a gyerekeket, így azzal kacérkodtam, hogy óvóbácsi legyek, ám az énektudásom miatt megbukott ez a történet” – mondja a %Ripost%-nak a Szegeden élő Csatai Gergő.

 

A fiatalember mindig is szeretett szerepelni, ezért valójában nem is a lufihajtogatás vonzotta, hanem a körítés.

„Egyetemistaként egy rendezvényszervező cégnél dolgoztam. Sehol nem találtunk olyan embert, aki különféle figurákat hajtogatott volna, ezért muszáj volt valamit tennem. ”

Youtube videók alapján lestem el a fogásokat.

„Kilenc napig hajtogattam a Margitszigeten, véres körömággyal. Ám az, hogy közben szerepelhettem, kisebb show-műsort adhattam a körülöttem állóknak, megpecsételte a sorsom” – neveti el magát Gergő, aki nem adta fel azt az álmát, hogy gyerekekkel is foglalkozzon.

„Korábban is vállaltam már jótékony rendezvényeket gyermekklinikákon, 2015-ben pedig harmadmagammal megalapítottuk a szegedi Mosolykommandó Alapítványt, ahol bohócdoktorkodunk. A szegedi gyermekklinikával dolgozunk együtt, hetente járunk be a gyerekekhez. Imádom csinálni”– meséli Gergő.

A fiatalember arra a kérdésünkre, hogy meg lehet-e élni a lufihajtogatásból, a következőket mondja.

„Magyarországon sokan egy izzadt, kissé rendezetlen külsejű embert képzelnek el, amikor ilyesmiről beszélgetünk, ám külföldön ennek megvan a kultusza.”

Amerikában például a lufihajtogató egy showman, aki szórakoztat.

„Nagyon sok ottani étteremben is találkozhatunk ilyen emberekkel. Engem ma már különféle rendezvényekre hívnak a világ több pontjára, ahol óradíjat kapok, miközben ingyen készítem és adom a különféle figurákat.  Amerikába zsűrizni is elég gyakran hívnak, amellett, hogy Las Vegasban többször nyertem 2. és 3. díjat versenyeken, így nincs okom panaszra” – mondja Gergő.

A magyar lufihajtogató showman, aki az elmúlt kilenc évben saját bevallása szerint százezernél is több különféle figurát készített, a közeljövőben nagy dobásra készül.

„Pontos időpontot még nem tudok, de várhatóan augusztusban szeretném megdönteni a gyorsasági lufihajtógató Guinness-rekordot.”

Öt figurát – hernyó, csiga, virág, kard, kutya – kell 63 másodpercnél rövidebb idő alatt megformázni. Remélem sikerül

– mondja Gergő.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!