A magyar katonák helyt álltak Koszovóban

POLITIK
4 éve

Szellemházzá vált a babáját lefejező nő otthona

Csak horroranyaként emlegetik azt a pásztói nõt, aki 2017-ben, szilveszterkor titokban megszülte negyedik gyermekét, majd egy zsebkéssel levágta a fejét. A Ripost munkatársai most ellátogattak a nõ korábbi otthonához, ahol a helyieket is megkérdeztük a szörnyû gyilkosságról. Különös pletykák kaptak szárnyra.

Lánccal bezárt kapu, szeméthegy az udvaron, lakatlan épület.  A pásztói házban tavaly még egy háromgyerekes, boldog család lakott.

A család szétszakadt, senki sem él már Pásztón. Az anya csecsemőgyilkosság miatt házi őrizetben van, az apa albérlet hiányában ismerősöknél húzza meg magát, a három gyerek pedig nevelőszülőknél él. Sőt, állítólag a gyerekek sem maradhattak együtt, különböző családoknál sikerült elhelyezni őket.

Ahogy azt a %Ripost% is megírta, a 35 éves Mónika 2017-ben, szilveszterkor titokban megszülte negyedik gyerekét a pásztói patak mellett, majd meggyilkolta a csecsemőt.

A feltételezések szerint egy késsel levágta a gyerek fejét. A gyilkosság úgy derült ki, hogy másnap egy kutya bevitte a csecsemő levágott fejét egy közeli házba. A kutya gazdája is elköltözött azóta Pásztóról. A nőt akkor letartóztatták, majd februárban  a bíróság házi őrizetbe helyezte, ami azóta is tart. Lapunk úgy tudja, hogy egy Pásztó környéki településen, az édesanyjánál lakik, házát nem hagyhatja el.

A helyiekben nagyon élénken él még a történet, mindenki emlékszik az esetre. A gyilkosság helyszínének közelében, a patakparton és a piac környékén kérdeztünk meg helyieket. A darabolós nőt egyöntetűen elítélik az emberek.  Mindenki megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy a nőt kiengedték a börtönből.  A legtöbben azt mondták, nem értik hogyan kerülhetett házi őrizetbe egy kegyetlen gyilkos. Van, aki örül annak, hogy nem Pásztóra költözött vissza a nő.

  Már rég nem lakik ott senki, a háznál nyár óta nem láttam mozgást

–mondja egy közelben lakó, aki szerint csak bérelte a család a házat.

„Az eset után egy darabig még ott lakott a nő párja, M. János a három gyerekkel. A férfi augusztusban többször tett fel albérletkereső hirdetést az internetre, valószínűleg nem sikerült megoldani a lakhatását, azért vették el tőle a gyerekeit."

Egy szomszéd utcában lakó idős hölgy szerint a férfinek alkoholproblémái is voltak, inkább ezért nem maradhattak nála a gyerekek.

 „Kár érte, mert amikor nem ivott, rendesen viselte a gyerekek gondját" –mondta.  Tudomása szerint a férfi családja kezdetben segített Jánosnak, de nehezteltek rá, mert meglátogatta Mónikát a börtönben.  Egyes helyiek a nő kiengedésének hírére kezdtek elméleteket gyártani: csak azért engedhették ki, mert kiderült valami, elfogták a tettestársat, vagy a nőt is kényszeríthették a gyilkosságra. Persze, senki sem tud semmit biztosan.

Nagyon sokféle pletyka terjed a kisvárosban a történtekről.

Az egyik pletyka szerint biztosan volt egy szeretője Mónikának. Beszélik, hogy övé volt a gyerek, és mivel hallani sem akart róla, segített a szörnyű tett elkövetésében.  Azt mondják, a szerető miatt nem szilveszterezett akkor a családdal Mónika.

Úgy tudják, az előző napokban összeveszett Jánossal, elment otthonról és baráti körben bulizva várta az újévet.  Mások szerint azóta a DNS vizsgálat kimutatta, hogy János volt az apja a meggyilkolt gyereknek is. 

A rendőrség hivatalosan csak azt erősítette meg akkor, hogy fejet találtak, de a helyiek szerint a város másik részében néhány végtagra is leltek később. A helyiek közül szinte mindenki tud valamit, amit más nem, de csak név nélkül merik elmondani.

Mindenkiben benne maradt a félelem a brutális csecsemőgyilkosság óta, a helyiek nem tartják Pásztót olyan biztonságosnak, mint korábban.  Mivel sokan azt hiszik, hogy volt egy segítője a gyilkos anyának, azt gondolják, hogy a tettestárs szabadon jár köztük.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A román korány rátámadt Novák Katalinra

origo.hu

Ezért halhatott meg Suhajda Szilárd a Mount Everesten

borsonline.hu

Nincs vége: jégesővel és viharos széllel csap le a zivatar az országra

hirtv.hu

A korábbi időkkel ellentétben pünkösdkor nyitnak a strandok külső részei

ripost.hu

Összetörtek a kollégái: váratlanul elhunyt a népszerű műsorvezetőnő

origo.hu

Döbbenetes dolgot árult el magáról Köllő Babett

mindmegette.hu

Indul a poloskainvázió – így védekezhetünk a büdösbogár ellen

ripost.hu

"Az agymosott Harry herceg végre ráébredt az igazságra Meghannal kapcsolatban"

ripost.hu

Megrázó vallomást tett a családanya: "az orvosok kétszer is elhajtottak, most pedig már csak egy hetem van hátra"

ripost.hu

Döbbenetes részletek Suhajda Szilárd kereséséről: a végsőkig küzdött

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Exkluzív interjút adott a börtönből a kisfiával végző magyar anya - videó

INSIDER

Íme a videó, Karácsony Gergely belemondja a kamerába, hogy szerinte háborúban állunk

INSIDER

Megdöbbentő fordulat: hátulról szúrták le – így halt meg a Deák téri gyilkosság áldozata

INSIDER

Egy ország gyászolja Suhajda Szilárdot – képeken a csúcskísérlet

INSIDER

Helytálltak a magyar katonák Koszovóban

INSIDER

Megrendítő: szörnyű hírt közöltek az orvosok a 6 éves Dórikával, de a kislány egy pillanatig sem adja fel

INSIDER

Mesterséges intelligencia segítségével hamarabb felismerhetőek a depressziós tünetek

INSIDER

Van egy jó hírünk azoknak, akik most mentek szabira