Létrehozva: 2019.03.08.

Orbán Viktor: Megvédjük a keresztény értékeket és a családot

A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában kijelentette: a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhetõ el, "minden másról lehet beszélgetni".

A bevándorláspártiak megtámadták a Fideszt az Európai Néppártban (EPP), arra törekednek, hogy az egész EPP-t átalakítsák egy bevándorláspárti nemzetközi szervezetté, a magyarok pedig ezt meg akarják akadályozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Mi vagyunk az első ország, amely bebizonyította, hogy a migrációt meg lehet állítani " - mondta a miniszterelnök, aki szerint az ország mérete, adottságai nem indokolnák, hogy ilyen heves támadásokat intézzenek ellene, vagyis egyértelműen a bevándorlás áll a háttérben.

Nekünk több lehetőségünk is van, Néppárton belül vagy azon kívül" - mondta Orbán, utalva az EPP-vel való konfliktusra.

A migráció ügyében nincs kompromisszum

A vita döntő eleme az az, hogy a magyar kormánypártokat a magyar választók kijelölték. Friss mandátumuk van. A választás révén a magyarok elmondták, hogy a keresztény kultúra érték, a migráció ügyében pedig nincs kompromisszum.

A miniszterelnök megismételte: az Európán kívüli népességnövekedés, a háborúk, az éghajlatváltozás miatt migránsok milliói, később tízmilliói keresnek megoldást az életükre az otthonmaradás helyett. Álláspontja szerint ez a történelmi jellegű kihívás fogja még a következő nemzedékek életét is meghatározni, "egy történelmi folyamat kellős közepén vagyunk", az a kormány pedig, amely erre nem reflektál, bűnt követ el a saját népével szemben.

Ha becsukjuk a szemünket, úgy járunk, mint a nyugatiak, ahol mára már választópolgárokká váltak a migránsok, az európai baloldal pedig kiszolgálja az igényeiket

- fogalmazott.

Meg kell reformálni a Néppártot

A miniszterelnök elmondta: az elmúlt héten tárgyalt többek között Jean-Claude Junckerrel és Manfred Weberrel is, és több prominens európai jobboldali politikussal is, vasárnap pedig Lengyelországba utazik, a NATO-tagságról tartott megemlékezésre.

Ezzel kapcsolatban azt mondta: "ha úgy alakul, hogy nekünk valami új dolgot kell indítanunk Európában, és lehet, hogy ennek a vitának ez lesz a vége, hogy a helyünk végül is nem a Néppártban van, hanem azon kívül - bár én inkább a néppárt átalakítását, megreformálását szeretném elérni, például, hogy helye legyen benne a bevándorlásellenes erőknek is, mint amilyen mi vagyunk -, (...) akkor nyilván az első hely, ahol tárgyalni fogunk, az Lengyelország". Bejelentette továbbá, hogy a március 15-i nemzeti ünnepen beszédet fog mondani Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Orbán, a Die Welt című német lapban megfogalmazott javaslata kapcsán (azaz, hogy az Európai Bizottságtól el kell venni azokat a hatásköröket, melyek a határvédelmet és a migrációt érintik) elmondta: "a józan ész mondatta velem", európai tanácskozások folyamán fogalmazódott meg benne, és hogy nemcsak a német olvasók, hanem több európai politikus, többek között Nicolas Sárközy is támogatja az ötletét.

Orbán a javaslata kapcsán kifejtette: bár egy darab Európa szót használunk, mégis három fogalmat értünk ezalatt: az EU-tagállamokat, az eurózónát, és a schengeni övezetet.

A bevándorlás kapcsán az Európai Bizottság (EB) már 2010 és 2014 között is bebizonyította, hogy nem tud mit kezdeni a helyzettel. S ha négy év nem volt elég erre, akkor hat meg hét esztendő sem lesz elég,

ezért Orbán szerint „vegyük vissza” ezt, s a belügyminisztereknek adjunk jogokat, hogy közös döntéseket tudjanak hozni – többek között a határvédelem ügyében.

Jobb helyen lenne az ügy a belügyminiszterek kezében, mint a bizottságéban"

- fogalmazott a kormányfő, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy ha ez a változtatás már korábban megtörtént volna, akkor Európa biztonságosabb, védettebb lenne, mint ma."

Boldog békeidők újra!

A családvédelmi akciótervről Orbán Viktor azt mondta:

Európa ma az üres bölcsők kontinense, amit a magyarok nem migrációval akarnak megoldani, hanem magyar gyermekekkel.

 

 

"Mi nem akarunk kevert, migránsokból és bennszülött magyarokból álló vegyes társadalmat létrehozni" - jelentette ki, hangsúlyozva: a kormánynak azonosítania kell, miért nem vállalják a fiatalok a vágyott gyermekeket, ezeket az akadályokat el kell takarítani az útból, és fel kell kínálni nekik a lehetőséget, Magyarországot pedig családbarát országgá kell tenni. Reményei szerint előbb-utóbb sikerül elérni, hogy Magyarországon sok gyermek legyen, nagycsaládok és "boldog békeidők újra".

Az akcióterv négy intézkedése már július 1-jétől hatályos, a bölcsődei férőhelybővítés folyamatos munka, a négygyermekes édesanyák adómentessége és a nagyszülői gyed lehetősége pedig 2020. január 1-jétől lép életbe - ismertette.

A programot érő nyugat-európai kritikákra úgy reagált:

az a képzet alakul ki az emberben, mintha mi normálisak lennénk, és nem mindenki volna az.

Kifejtette: az életnek az a normális rendje, hogy az embernek van apja, anyja, ők felnevelik, a családban számos dolgot megtanul, majd maga is családot alapít - "ezt próbálom védeni". Megjegyezte: a kicsi, de hangos, provokatív kisebbség véleményét nem szabad normálisnak tekinteni, és "le kell magunkról rázni, mint kutya szokta a vizet".

origo.hu

Őket keresik még mindig a verőcei hajótragédia után - fotó

ripost.hu

Visszatért a polcokra a Lidl slágerterméke, amire régóta vártak a vásárlók– ráadásul olcsóbban

borsonline.hu

„Ezzel átléptetek egy határt!” – megfagyott a levegő a forgatáson, durván egymásnak estek a TV2 sztárjai

magyarnemzet.hu

Elárulta a szakértő, miért nem vette észre a verőcei katasztrófát a szállodahajó

ripost.hu

Alig tudja valaki a helyes megoldást erre az általános iskolás matek házira

hirtv.hu

Kiderült, hogy hány órakor kezdődik a Békemenet + videó

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

travelo.hu

Erősen mérgező halat fogtak ki Horvátország partjainál

ripost.hu

4 év után előmerészkedett a botrányos színész, alig lehet ráismerni a Transformers sztárjára

ripost.hu

Mindenkit meglepett Klopp: ezt tette Szoboszlaival utolsó napján a búcsúzó edző

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

ripost.hu

"Egyre nehezebb" – Mellékhatásokkal küzd Katalin hercegné, sokat fogyott és hullik a haja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Gyurcsányék semmiből nem tanulnak – itt a bizonyíték, hogy háborúba sodornák Magyarországot

INSIDER

A történelem ismétli önmagát? A dollárbaloldal ismét háborúba sodorná Magyarországot

INSIDER

„Manipulatív, erőszakos, nárcisztikus” – Magyar Péterről kérdezték mesterséges intelligenciát

INSIDER

Nyugati katonai kiképzők Ukrajnába küldését fontolgatja a NATO

INSIDER

"Mintha egy háborúba csöppentem volna" – megszólal a tapolcai robbanás szemtanúja

INSIDER

Eddig tartott a jó világ? Pénteken ismét drágul az üzemanyag ára

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Karácsony bele van zúgva Gyurcsányba

INSIDER

Bizonyíték: a Soros-hálózat aktívan szervezi a Nyugat háborúba lépését