4 éve

Megelégelte a pláza, hogy visszaélnek a parkolóval

Sokszor az otthagyott régi kocsik miatt nem találunk parkolóhelyet a hétvégi tumultusban a nagyobb plázákban, hipermarketekben. Sajnos sokan visszaélnek az ingyenes parkolási lehetõséggel, sok helyen ezért tették fizetõssé a parkolókat. A budapesti Aréna viszont akcióba kezdett!

Szerző Ripost

A fővárosi Aréna bevásárlóközpont megelégelte a visszaéléseket, ezért felszólító papír figyelmezteti a régóta magukra hagyott autók tulajdonosait: elvitetik a kocsijukat, ha nem állnak el az ingyenes parkolóból. Az Arena Mall kétszintes, 2800 férőhelyes parkolója jelenleg Budapest legnagyobb ingyenes parkolóháza. Most felhívják a vásárlók figyelmét, hogy 15 nap után elvitetik a parkolóban hagyott kocsikat, mégpedig a jármű üzemeltetőjének költségére.

Mint a %Ripost% megtudta, sok olyan autó is áll a parkolóban, amit már hónapok, sőt, évek óta otthagytak, visszaélve az ingyenes parkolás lehetőségével. Egyes autókon már vastagon áll a por… Az Aréna parkolójában most szinte minden tizedik járművön felszólító papír díszeleg. Megkerestük az áruház üzemeltetőjét, de nem akartak nyilatkozni.

A budapesti Ázsia Centerben is ingyenes a parkolóház, de ott, úgy tűnik, senkit sem érdekelnek a vásárlók elől a helyeket elfoglaló porosodó autók. Mint megtudtuk, a kocsik egy része a kereskedőké, akiknek bérelt boltjuk van a bevásárlóközpontban, ők állnak meg vele és egy idő után itt hagyják, mert egyszerűbb „parkoltatni”, mint kivonatni a forgalomból. De a szóbeszéd szerint lopott autókat is pihentetnek az ilyen ingyenes parkolókban.

 

De előfordul az is, hogy egyes vállalkozók célzottan, „megőrzésre” használják az ingyenes, bekamerázott parkolókat. Budapesten a Váci úti óriás Tesco előtt pár éve lett fizetős az óriási parkoló, hogy kiszorítsák az ingyen parkoltatókat. Ám például a Bécsi úton jól bekamerázott, ingyenes parkolója van a Tesco áruháznak. Rengetegen ezt a parkolót is „autólerakatként” használják. Itt nem mindennapi autók is állnak a mélygarázsban. Az egyik sarokban, okosan elbújtatva - éppen a kamerák alatt - felfedezhetünk négy Oldtimer amerikai stílusú autót is, amin megakad az emberek tekintete.

Hibátlanok, és belülről tisztára pucolva állnak, azonban az idő múlása miatt vastag porréteg lepte be őket. A négy különlegesség mellett egy egész sorban – szintén elképesztő porréteg alatt – külföldi rendszámú autók sorakoznak. A szóbeszéd szerint ezeket a kocsikat azért hagyták itt, hogy félig-meddig elrejtve, de mégis szem előtt, kamerák kereszttüzében legyenek. A régi kocsironcsokat viszont információink szerint néha elszállítják az ingyenes Tesco-parkolóból az önkormányzat és a rendőrség segítségével.

A legtöbb vásárló persze örül, hogy ingyenes parkolót talál valamelyik bevásárlóközpontban – ám amikor nem találunk parkolóhelyet a régi roncsok vagy a trükközők miatt, bosszankodunk. Így, ha a vásárlók szemszögéből nézzük, csak üdvözölni tudjuk, hogy a budapesti Aréna Plaza akcióba kezdett a kocsironcsok elszállítására.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!