Létrehozva: 2018.04.09.

Megelégelte a pláza, hogy visszaélnek a parkolóval

Sokszor az otthagyott régi kocsik miatt nem találunk parkolóhelyet a hétvégi tumultusban a nagyobb plázákban, hipermarketekben. Sajnos sokan visszaélnek az ingyenes parkolási lehetõséggel, sok helyen ezért tették fizetõssé a parkolókat. A budapesti Aréna viszont akcióba kezdett!

Szerző Ripost

A fővárosi Aréna bevásárlóközpont megelégelte a visszaéléseket, ezért felszólító papír figyelmezteti a régóta magukra hagyott autók tulajdonosait: elvitetik a kocsijukat, ha nem állnak el az ingyenes parkolóból. Az Arena Mall kétszintes, 2800 férőhelyes parkolója jelenleg Budapest legnagyobb ingyenes parkolóháza. Most felhívják a vásárlók figyelmét, hogy 15 nap után elvitetik a parkolóban hagyott kocsikat, mégpedig a jármű üzemeltetőjének költségére.

Mint a %Ripost% megtudta, sok olyan autó is áll a parkolóban, amit már hónapok, sőt, évek óta otthagytak, visszaélve az ingyenes parkolás lehetőségével. Egyes autókon már vastagon áll a por… Az Aréna parkolójában most szinte minden tizedik járművön felszólító papír díszeleg. Megkerestük az áruház üzemeltetőjét, de nem akartak nyilatkozni.

A budapesti Ázsia Centerben is ingyenes a parkolóház, de ott, úgy tűnik, senkit sem érdekelnek a vásárlók elől a helyeket elfoglaló porosodó autók. Mint megtudtuk, a kocsik egy része a kereskedőké, akiknek bérelt boltjuk van a bevásárlóközpontban, ők állnak meg vele és egy idő után itt hagyják, mert egyszerűbb „parkoltatni”, mint kivonatni a forgalomból. De a szóbeszéd szerint lopott autókat is pihentetnek az ilyen ingyenes parkolókban.

 

De előfordul az is, hogy egyes vállalkozók célzottan, „megőrzésre” használják az ingyenes, bekamerázott parkolókat. Budapesten a Váci úti óriás Tesco előtt pár éve lett fizetős az óriási parkoló, hogy kiszorítsák az ingyen parkoltatókat. Ám például a Bécsi úton jól bekamerázott, ingyenes parkolója van a Tesco áruháznak. Rengetegen ezt a parkolót is „autólerakatként” használják. Itt nem mindennapi autók is állnak a mélygarázsban. Az egyik sarokban, okosan elbújtatva - éppen a kamerák alatt - felfedezhetünk négy Oldtimer amerikai stílusú autót is, amin megakad az emberek tekintete.

Hibátlanok, és belülről tisztára pucolva állnak, azonban az idő múlása miatt vastag porréteg lepte be őket. A négy különlegesség mellett egy egész sorban – szintén elképesztő porréteg alatt – külföldi rendszámú autók sorakoznak. A szóbeszéd szerint ezeket a kocsikat azért hagyták itt, hogy félig-meddig elrejtve, de mégis szem előtt, kamerák kereszttüzében legyenek. A régi kocsironcsokat viszont információink szerint néha elszállítják az ingyenes Tesco-parkolóból az önkormányzat és a rendőrség segítségével.

A legtöbb vásárló persze örül, hogy ingyenes parkolót talál valamelyik bevásárlóközpontban – ám amikor nem találunk parkolóhelyet a régi roncsok vagy a trükközők miatt, bosszankodunk. Így, ha a vásárlók szemszögéből nézzük, csak üdvözölni tudjuk, hogy a budapesti Aréna Plaza akcióba kezdett a kocsironcsok elszállítására.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

borsonline.hu

Kiakadt a TV2 gyönyörű sztárja, nem tolja tovább más szekerét

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

magyarnemzet.hu

Jó hír a válságba zuhant magyar válogatottnak a bohócos nap végén

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 2.: a Bikát a megérzései vezetik, a Vízöntő maradjon kívül a vitákon

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Nézd meg a szülinapos David Beckham elképesztő átalakulását

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Orbán Viktor: A magyar baloldal háborúpárti, a kormány a béke oldalán áll

INSIDER

Kókler áldozata lett Nikolett, még a gatyája is ráment a csaló szerelőre

INSIDER

Ebben nem lesz köszönet: majdnem az ország egészére riasztást adtak ki

INSIDER

"Nem adjuk fel!" - A Ripost olvasói segítettek a gyógyíthatatlan betegségekkel küzdő Karolának