4 éve

Életmentő mozgósítás, ilyet még nem láttál!

Nem egy, de mindjárt három drámai helyzet várt sürgõs megoldásra. A segítség pedig, szinte varázsütésre, hihetetlenül sok helyrõl érkezett.

Elmaradt műtétek miatt fogtak össze a véradók cikkünk nyomán. Mint arról november 25-én beszámoltunk, egy héten belül három műtétet is el kellett halasztani vérhiány miatt, három különböző kórházban. Olvasóink összefogtak, és a szükséges vérmennyiség összejött! A marfan-szindrómás Szonday Szandra szívét ma műtik.

 

Egy héten belül három különböző vércsoportú ember kért segítséget ahhoz, hogy a szükséges és fontos, ám nem azonnali életmentő műtétjüket elvégezhessék. Vér hiányában ugyanis erre nem vállalkozhattak az orvosok. Bennünket is meglepett, milyen önzetlenek és felelősségteljesek Olvasóink: irányított véradással néhány nap alatt összegyűlt a szükséges vérmennyiség, de sokan elmentek vért adni anélkül is, hogy azt konkrét személynek ajánlották volna fel. Az érintettek nevében is köszönjük a segítséget!

A 40 éves Farkas Henrietta tüdődaganatos, először a Facebookon, majd a %Ripost%-on keresztül kért segítséget: 0 Rh negatív vérre volt szüksége. Henriettát néhány nappal később sikeresen megműtötték.

– Nagyon hálás vagyok mindenkinek, azoknak is, akik ugyan nem adhattak számomra vért, de támogattak, vagy felhívták a figyelmet arra, hogy baj van – mondta a %Ripost%-nak a lábadozó Henrietta. – Ha nem jut el ennyi emberhez a kérésem, talán még most sem műtöttek volna meg.  Már túl vagyok rajta, és végre a gyógyulásra koncentrálhatok. Remélem, hogy ezután többen fognak, akár rendszeresen is vért adni, mert az én példámból is látszik, hogy milyen nagy szükség van erre.

A 34 éves Szonday Szandra szívét ma műtik meg, ha mindent rendben találnak az orvosok – mindenesetre a vérhiány már nem lesz akadály.

– Sok ismerős és kedves ismeretlen elment vért adni nekem. Hálás vagyok önzetlen segítségükért, és a szívműtétről vezetett blogommal igyekszem meghálálni az együttérzést: figyelemmel kísérhetik mindazt, ami velem történik, ezáltal egy kicsit bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögé – árulta el Szandra.

 

S hogy miképp reagált a Vérellátó Szolgálat a %Ripost% cikkére, mennyi vért adnak az emberek és mennyire lenne szükség,  miért kiemelt jelentőségű az ünnepi időszak és hogyan segíthetsz Te is, ha akarsz? Kiderül a %Ripost% keddi lapszámából! Keresd az újságárusoknál!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!