5 éve

Titkolóznak: erre senki sem számított a bőnyi rendőrgyilkossal kapcsolatban

A bõnyi rendõrgyilkossággal gyanúsított férfit kihallgatták a rendõrök, a múlt héten derült ki, hogy vallani fog, korábban nem volt együttmûködõ.

A tököli rabkórházban hallgatták ki hétfő délután azt a 76 éves férfit, aki október 26-án házkutatás előtt fejbe lőtte a kiemelt főnyomozót, Pálvölgyi Pétert.

A hétfői kihallgatásánál kirendelt védője helyett már egy másik, meghatalmazott ügyvéd védte - írja a Velvet. Az ügyvéd múlt héten készséggel beszélt védence állapotáról és terveiről. Akkor azt mondta, hogy Gy. István együtt kíván működni az ügy vizsgálóival, és részletes vallomást fog tenni. Tegnap már senki nem akart nyilatkozni arról, hogy mi történt a kihallgatáson.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának hétfői ülésén az kiderült, hogy Gy. nem azonnal tüzelt, a támadást legalább  húszpercnyi beszélgetés előzte meg. A rendőrök azért is lehettek óvatlanok, mert Gy. beengedte őket, a kutyáját is bezárta.

Mint arról a %Ripost% is írt, október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást akart tartani egy bőnyi nyugdíjasnál, feltehetően az illegálisan tartott fegyverei miatt. A 76 éves férfi azonban nem akart együttműködni, és tüzet nyitott a nyomozókra. Egy rendőr meghalt, Gy. István megsérült.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!