HŰHA

Szerző Buster

Létrehozva: 2024.10.23. 16:00

Hogy mi? Egy Titanic áldozat nyugszik Varnus Xavér kertjében

Ha azt hiszed, nem lehet furcsább történet annál, minthogy a világhírű, magyar orgonaművész egy új-skóciai templomban él, akkor csak figyelj. Varnus Xavér most egy hihetetlen titkot is elárult a különös ingatlanról.

A fél ország szemöldöke szaladt fel, amikor hírét vettük, hogy az extravagáns zenész elhagyta Torontót, hogy egy óceánparti templomba költözzön, szinte fillérekért. Az épületnek komoly történelme van, hiszen 1895-ben épült, de azt eddig csak Varnus Xavér tudta, hogy a területhez tartozó aprócska sírkertben nyugszik a történelem legismertebb hajókatasztrófájának egyik áldozata. A zenész erről a Palikék világa legfrissebb műsorának felvételén beszél.

Varnus Xavér
Ha nincs az a szúnyog, Varnus Xavér ma egy templommal biztosan szegényebb (Fotó: YouTube)

Varnus Xavér: „Persze, nekem a halottakkal semmi dolgom...”

Úgy beszélek ezekről az ingatlanokról, mintha az Andrássy úti palotákat hoznám itt föl. Tulajdonképpen az a megdöbbentő az ingatlanpiacban, hogy elképesztően csodálatos helyek fillérekért megvásárolhatók. 

A templom és a parókia egyben volt, ráadásul telekkönyvileg hozzám tartozik a kis temetőben tizennégy darab sír is. Abból ráadásul egy Amália nevezetű hölgy a Titanic egyik áldozata volt. 

Az áldozatok jelentős részét Halifaxban temették el, de Amáliának valami rokoni szála lehetett, mert őt lehozták. Persze nekem a halottakkal semmi dolgom nincsen, hiszen ott vannak már százhúsz éve, vagy akár több ideje. Tulajdonjogilag tudom, hogy az enyém, de ennyi” – magyarázta az őt elhűlten hallgató Palik Lacinak Varnus Xavér, aki nem hétköznapi módon bukkant rá az akkor eladó templomra. 

Varnus Xaver templom
Erre a hirdetésre bukkant rá Varnus Xavér (Fotó: Varnus Xavér)

Varnus Xaver: „A kurzor ezernyolcszáz kilométerrel arrébb ugrott”

Igazából vicces, ahogyan én ezt a kanadai templomot megtaláltam. A Covid idején egy torontói lakásban voltam bezárva. Csak az erkélyen lehetett sétálni, mert a rendőrség még az utcáról is kitiltott mindenkit. Én arra gondoltam, hogy ez már az emberi jogok teljes letiprása, hiszen még a szegedi Csillagban is nagyobb a sétáló. Ezért kezdtem el keresni Torontó környékén valami kertes házat. A kezem épp rajta volt a számítógép egerén, mert van egy program, amivel a térképen körbe kanyarítok egy területet, kiadja tételesen az eladó ingatlanokat. Ekkor az ujjaimon landolt egy szép nagy szúnyog. A másik kezemmel adtam egy hatalmas pofont a szúnyognak, amitől a kurzor ezernyolcszáz kilométerrel arrébb ugrott és a lista tetején ott volt a templom” – idézte fel a templommal való első találkozásának emlékét Varnus Xaver, aki majdnem le is csúszott a nem mindennapi üzletről.

Varnus Xaver templom
Ma koncertteremként működik a 19. században épült templom (Fotó: Varnus Xavér)

Varnus Xavér: „Egyetlen éjszaka alatt tízezret engedtek...”

Fel is hívtam az ingatlanost, aki közölte, hogy pár órával korábban már elkelt. Életem egyik legszomorúbb estéje volt aznap. Másnap hatalmas vihar tombolt Torontóban. Én egy villámlásra riadtam, ami talán a mi épületünket, vagy a közeli parkot érintette. 

Rögtön éreztem, hogy rá kell nézzek a telefonomra és ott is volt az üzenet, hogy a vevő visszalépett, enyém a templom. 

Ráadásul egyetlen éjszaka alatt tízezer kanadai dollárt engedtek is belőle” – mondta Varnus Xavér, aki mindössze 16 millió forintnak megfelelő kanadai dollárt fizetett a ma már otthonaként szolgáló templomért. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek