Létrehozva: 2024.08.20.

Károly királynak elege lett: András hercegnek költöznie kell

Az Egyesült Királyság uralkodója eddig támogatta öccsét, András herceget, de úgy tűnik mostanra besokallt. Király király döntésének azonban komoly következményei lesznek, úgy tűnik a visszavonult hercegnek el kell hagynia otthonát.

Károly király éppen a késő nyári szabadságát tölti a Balmoral kastélyban, de még így sem tud megfeledkezni a hivatalos ügyekről. Sőt, öccsével András herceggel kapcsolatban egy komoly döntést is meghozott, ami a herceg további életére is hatással lesz, hiszen emiatt kell valószínűleg elköltöznie otthonából.

III. Károly király
Károly király komoly szigorú döntést hozott András herceggel kapcsolatban (Fotó: AFP)

A néhai II. Erzsébet királynő második gyermeke András herceg 2022-ig rendőri felügyelet alatt állt egy korábbi szexuális zaklatási per miatt. Ám, amikor ez lezárult saját biztonsági szolgálatra volt szüksége windsor parki otthonában, a Royal Lodge-ban. Ez a szolgáltatás összesen évi 4 millió dollárba került, amit azóta III. Károly király állt. Ám mint kiderült az uralkodó úgy döntött nem hosszabbítja meg a biztonsági szolgálat szerződését, ami idén ősszel jár le, így András kénytelen lesz erről lemondani. A Yorki herceg egyetlen lehetősége ha elköltözik, a Frogmore Cottage-ba, ami a Windsor Kastély körüli terülten van ezáltal a kastéllyal együtt biztosított. Bár András valószínűleg nem szívesen költözik, hiszen már több mint 20 éve él otthonában, amit ő maga újíttatott fel az anyakirályné halála után.

Harry herceg, Meghan Markle, Nigéria 2024 május
Károly Harry herceg és Meghan Markle egykori otthonába akarja költöztetni öccsét (Fotó: AFP)

Károly király fia otthonába költözteti öccsét

A Cottage-ban egykor Meghan Markle és Harry herceg lakott, még azelőtt, hogy kiléptek volna a királyi családból és maguk mögött hagyták volna Angliát. Egy ismerős elárulta a People magazinnak, hogy az idősödő herceg szükségleteinek sokkal megfelelőbb lenne Harryék korábbi otthona, mégsem akar költözni. Így lehet, hogy a jövőben Károlynak további szigorításokat kell bevezetnie, ami a támogatást illeti, hátha azzal rábírhatja öccsét a cserére.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek