Létrehozva: 2024.08.12.

Bizarr, amit III. Károly király kért Katalin hercegnétől

III. Károly király rigolyáiról legendák szólnak, kezdve az élére vasalt cipőfűzőn az utazásokra vitt saját vécéülőkéig. A sornak nincs vége, nemrég Katalin hercegnétől kérte szeszélyből, hogy változtassa meg a nevét!

A brit királyi család tagjai szigorú protokoll szerint élik a mindennapjaikat. A legapróbb részletnek is tökéletesnek kell lennie. Ennek érdekében III. Károly király meglepő kérdéssel fordult menye, Katalin hercegné felé.

iii. károly király
III. Károly király névváltoztatásra kérte Katalin hercegnét (Fotó: Northfoto)

Névváltoztatást javasolt a brit uralkodó

A világ figyelme Katalin hercegnére irányult az elmúlt hónapokban, mióta a trónvárományos Vilmos herceg felesége tavasszal bejelentette, rákbetegséggel küzd. Azóta Kate néhányszor már megjelent nyilvános rendezvényeken, amit a gyógyulás jeleként fogadott el a közvélemény. De Katalint már a betegsége bejelentése előtt is imádták határon onnan és túl, rendre ő nyerte meg a királyi család tagjaira irányuló népszerűségi versenyt. Bár annak idején Vilmos édesapja, Károly is szívesen fogadta őt a családban, később furcsa kéréssel fordult felé.

Katalin hercegnéről életrajzi könyv készült, ennek apropóján számos történetet felidézett a szerző, Robert Jobson. Például azt, amikor 2008-ban, a Vilmossal való eljegyzése előtt Katalin egy „humoros e-mailben” kérte a barátait, hogy mostantól a beceneve (Kate) helyett a teljes nevét használják, azaz a Catherine-t. 2023-ban, Harry herceg leleplező könyvéből azonban az is kiderült, hogy kis híján nevet kellett változtatnia Vilmos feleségének

Trooping The Colour 2024
Keresztneve lecserélésére kérték Katalint (Fotó: Neil Mockford /  Getty Images)

III. Károly király bizarr kéréssel fordult a menyéhez

A People most felidézte, hogy Harry a Tartalék című könyvében arról írt, hogy a brit uralkodó korábban felvetette, hogy Katalin változtassa meg a nevét. Az eredeti, angol forma szerint ugyanis Catherine a keresztneve, aminek kezdőbetűje éppen megegyezik Károly és Kamilla (Charles, Camilla) nevével. Volt már ugyanis egy kettejüket szimbolizáló királyi jelkép: egy C betű, felette koronával, Károly pedig nem akart még egy, az övékkel összecsengő kezdőbetűjű nevű családtagot.... A félreértés és bonyodalom elkerülése érdeklében Károly indítványozta, hogy menye cserélje a c-t k-ra, azaz Katherine formára változtassa a nevét. Harry a könyvében úgy fogalmazott, hogy mikor apjuk előállt a bizarr kérdéssel, ő jelentőségteljesen Vilmosra nézett, akinek arcizma sem rándult. Arról már nem szól a fáma, hogy ezután pontosan mi történt, de annyi bizonyos, hogy Katalin nem mondott igent apósa rendhagyó kérésére.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek