Létrehozva: 2024.08.03.

Valami végleg megtört: Harry herceg telefonhívásait sem fogadja már III. Károly király

Az uralkodó hívásaira egy ideje "nem elérhető" a válasz. Harry herceg aggódik III. Károly egészségi állapotáért.

Számtalan hívást intéz a Buckingham-palota nap mint nap, ezek közül pedig nagyon sok megválaszolatlan marad. III. Károly király ugyanis egy bizonyos számot nem hajlandó felvenni, és azt sem engedi, hogy bekapcsolják neki a megkeresést.

III. Károly király, Kamilla királyné, Northfoto
III. Károly nem mindenkit enged közel magához (Fotó: PA / Northfoto)

Amióta Harry herceg és felesége, Meghan Markle hivatalosan is lemondtak királyi címeikről, és feladataikat sem látják el, számtalan pletyka és botrány látott napvilágot, amelyeket a Palota a legritkább esetben kommentál. Most Harry egyik barátja értesítette arról a sajtót, hogy a herceg hiába próbálja elérni édesapját, ő nem hajlandó fogadni a hívásait. A próbálkozásoknál csak a "hívott fél nem elérhető" üzenetet közli a telefon. Mint emlékezetes, apja koronázásakor is hiába ment egykori otthonába, még családtagjai sem voltak hajlandóak találkozni vele.

Harry és III. Károly közös témái

Pedig a nemesi apa-fia párosnak lenne miről beszélgetnie azon túl is, hogy Harry rendezné édesapjával való viszonyát. Először is ott van az tarthatatlan helyzet, hogy nem találkoztak személyesen azóta, hogy bejelentették a király rákos megbetegedését. Akkor így nyilatkozott az apjával való találkozásról Good Morning America című tévéműsornak:

Szeretem a családomat. Hálás vagyok azért, hogy felszállhattam arra a gépre, meglátogathattam őt, és időt tölthettem vele

Ennek ellenére a király sem közvetve, sem közvetlenül nem elérhető fiának. Az említett barát így foglalta össze a helyzetet az amerikai People magazinnak:

Nem fogadják a hívásait. Próbált a hogyléte felől érdeklődni, de azokra a hívásokra sem válaszoltak.

William, Kate, Harry and Meghan at Windsor Castle
A család tagjai utoljára II. Erzsébet temetésén tudták elviselni egymást (Fotó: i-Images / eyevine)

Az unokák biztonsága sem utolsó

Emellett bizonyára a herceg arról is szeretne beszélni az Egyesült Királyság fejével, hogy nem kíván-e gondoskodni unokái testi épségéről. Harry ugyanis félti gyermekei, Archie és Lilibeth életét, hiszen a királyi családból való kiválásával elveszítették a nemesi famíliának kijáró hivatalos védelmet. Ebben az ügyben nemrég fellebbezett a legfelsőbb bíróságnál Harry, miután pert vesztett hazája belügyminisztériuma ellen. A jogi csatározás megviseli lelkileg gyermekei anyját, Meghan Markle-t, aki szíve szerint ejtené az egész ügyet, de a gyermekek védelme érdekében támogatja férjét, tudósított a The Sun nevű brit napilap. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek