Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
HŰHA

Szerző Doris

Létrehozva: 2024.07.28.

Bizarr Zámbó Jimmy ereklyét árulnak a neten, mit szólna ehhez a család?

A legendás énekes tragikus halála még mindig felkorbácsolja az érzéseket. Egy netes piactéren roppant morbid relikviára bukkantunk, Zámbó Jimmy halála után 23 évvel!

Az egész országot megrázta és sokkolta, amikor 2001. január másodikán bemondta a rádió: Zámbó Jimmy meghalt. 

Zámbó Jimmy
Zámbó Jimmy 23 éve nincs köztünk Fotó: MTI

Akkor még nem minden lakásban volt internet, az emberek a televízióból és a rádióból értesültek a hírekről, és jobb híján a közért ajtajában, a lépcsőházban, a buszon vagy a hentes előtt beszélték meg a történéseket. Azon a tragikus januári napon emberek ezrei nem hittek a fülüknek, Csepelen pedig tömegek indultak meg a híres énekes háza elé leellenőrizni, hogy igaz a hír, vagy csak valaki rossz tréfát űz a rajongókkal.

A hír sajnos igaz volt: Zámbó Jimmy meghalt, főbe lőtte magát a saját fegyverével.

A tragédiát követően számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot a Király haláláról, és természetesen olyan dörzsölt illetők is akadnak a mai napig, akik pénzszerzési lehetőséget látnak az énekes tragédiájában. Az egy dolog, hogy a netes piactereken Jimmy lemezek és kazetták tucatjait árulják, akkor is, ha ezeket már le se tudjuk játszani. Az viszont már jóval bizarrabb, hogy valaki azt a birtokába jutott napilapot árulja, ami Jimmy temetése utáni reggel jelent meg, és ami részletesen foglalkozik a legendás énekes halálával.

A 2001. január 20-án megjelent lapszám kikiáltási ára 4000 forint, szóval nem egy csillagászati összeg. Ám ha valaki biztosra akar menni, akkor 7000 forintért biztosan az övé lehet a morbid ereklye.

Fotó: www.vatera.hu

A címlap alapján az újság 15 oldalon át számol be Jimmy temetéséről, sorra veszi, kik voltak ott a búcsúztatón és kik mondtak beszédet a csepeli görög katolikus templomban. Az már más kérdés, hogy ki szeretne egy ilyen bizarr relikvia tulajdonosa lenni.

Zámbó Jimmy sírja valóságos zarándokhely lett

Az biztos, hogy a páratlan hangterjedelmű énekes élete a mai napig érzéseket vált ki az emberekből. Zámbó Jimmy sírja valóságos zarándokhellyé vált a csepeli temetőben. Olyannyira, hogy évekkel ezelőtt bizony öngyilkos- jelöltek is megjelentek a király végső nyughelyénél, ezért a család már azon gondolkozott, hogy bekameráztatják a sír környékét, ám ez végül nem történt meg.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek