Létrehozva: 2023.01.02.

Elképesztő elméletek: Lehet, hogy Jimmy ma is él?

Ma 22 éve halt meg Zámbó Jimmy. Az énekes váratlan halála – nem meglepő módon – számtalan összeesküvés-elméletnek adott táptalajt, melyek közül több még mindig tartja magát. Az egyik szerint a Király ma is él, valahol Dél-Amerikában.

Sokkolta az egész országot, amikor 2001. január másodikán bemondta a rádió: Zámbó Jimmy meghalt. Akkor még nem volt elterjedt az internet, az emberek a televízióból és a rádióból értesültek a hírekről, és jobb híján a közért ajtajában, a lépcsőházban, a buszon vagy a hentes előtt beszélték meg a történéseket. Huszonkét évvel ezelőtt emberek csoportjai toporogtak a házaik előtt, Csepelen pedig tömegek indultak meg a híres énekes háza elé leellenőrizni, hogy igaz a hír, vagy csak valaki rossz tréfát űz a rajongókkal…

Zámbó Jimmy
Jimmy "játéka" tragédiával végződött (Fotó: Bors archív)

A hír sajnos igaz volt. Jimmy meghalt, nem is akárhogy: véletlenül főbe lőtte magát a saját fegyverével.

Az akkori tudósítások szerint a lakásban Jimmy-n kívül a felesége, Edit, a legkisebb fiúk, Adrián és Hulé Éva családi barát tartózkodott. Jimmy a baleset előtt már vagy két napja nem aludt, feszült volt, és kontrollálhatatlan, hiába szólt neki a felesége, hogy tegye el a fegyvert, ne szórakozzon vele, a kedvenc „játéka” végül kioltotta az életét.

Ezt a hivatalos verziót már a nyilvánosságra kerülése után sem akarták az emberek elfogadni, sokak szerint ugyanis megannyi gyanús jel mutat arra, hogy egy kivételes embernek nem lehetett ilyen értelmetlen, morbid, szerencsétlen halála. Az összeesküvés-elméletek pedig elindultak…

1. Jimmy balkezes volt. A végzetes lövés viszont a jobb halántékán érte, ami fizikai lehetetlenség az orvosszakértők szerint. Az ügyetlenebbig kezével ugyanis nem tudta volna meghúzni a ravaszt, és az arca előtt keresztben sem tudta volna a halántékához nyomni a pisztolycsövet.

2. Jimmy fegyvermániás volt. A pisztolyt viccből emelte a halántékához, és előtte kitárazott, mégis maradt egy golyó a csőben. Ha értett a fegyverhez, akkor hogy véthetett ekkora hibát?

3. A szemtanú ott sem volt? Hulé Éva a család barátja a helyszínen volt azon az estén. A nő, aki már évekkel ezelőtt elhunyt, sokáig azt állította, hogy ő tudja az igazságot, valójában gyilkosság történt és kiteregeti a szennyest. A rendőrség ki is hallgatta őt pont 10 évvel az eset után, de végül nem indult új nyomozás, vagyis Hulé Évának nem lehettek perdöntő információi. A nő egyébként az első kihallgatáson még azt állította, hogy a szobában volt a lövésnél, később viszont úgy nyilatkozott, hogy már a lépcsőn állt, távozóban, nem látta, láthatta az esetet.

Hulé Éva
Hulé Éva ott volt azon a tragikus estén, de nem láthatta a lövést (Fotó: TV2)

4. A baleset után Jimmy felesége azonnal hívta a csepeli rendőrkapitányt, aki szintén jó barátja volt a családnak. Vágó Imréné állítólag percek alatt a helyszínen volt, rendőrök kíséretében, de az egyenruhásokat nem engedte a lakásba, ő ment előre, majd percekkel később jött ki és adta ki parancsba, hogy kezdjék meg a helyszín biztosítását. Mi történt abban a pár percben bent? Akár át is rendezhették a helyszínt? Sosem tudjuk meg. A rendőrkapitányt nem sokkal ezután felmentették a pozíciójából.

Jimmy Edit
Jimmy és Edit asszony (Fotó: Bors archív)

5. Fotó a holttestről. A sajtómunkások, legalábbis akik legalább két évtizede a szakmában dolgoznak, már hallották a történet: a Jimmy boncolását végző orvos vagy a mellette dolgozó segédje fotót készített Jimmyről a boncasztalon. A képet az ország akkori legnagyobb példányszámú napilapja vette meg, 1 millió forintért, ami hatalmas pénz volt akkoriban, a mai árak viszonylatában körülbelül 40 millió forintnak megfelelő összeg. A fotót állítólag egy széfben őrizték, vagy talán őrzik a mai napig, mivel a sajtótörvény nem tette lehetővé, hogy nyilvánosságra hozzák.

Jimmy
Jimmy életéért küzdenek a mentőben (Fotó: Bors)

6. Eltűnt Jimmy haja. Leírni is borzasztó, de az énekes holttestét is őrizni kellett, mert a rajongók mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy ereklyét szerezzenek a halála után. Igen, akár a haját is. Amikor Jimmy-t a baleset után a Honvédkórházban előkészítették az életmentő agyműtétre, a haját leborotválták. Bár a műtősök esküdtek rá, hogy a holttest mellé tették, a boncmester nem találta, így kitört a botrány. Jimmy ügyvédje, dr. Szőgyényi József a Honvédkórház parancsnokát kérte meg, hogy azonnal indítson vizsgálatot az ügyben, hiszen félő volt, hogy valaki kilopta a kórházból és piacra fogja dobni. Érdekesség az ügyben, hogy mivel a haj nem számít testrésznek, rendőrségi nyomozás nem indulhatott volna. Az ügyvéd végül beszélt Edit asszonnyal is, ekkor derült ki, hogy a hajkorona nála van.

Zámbó Jimmy
Zámbó Jimmy (Fotó: MTI)

7. Jimmy még mindig él! Hiába telt el több, mint két évtized, még mindig nagyon sokan vannak, akik képtelenek elfogadni, hogy nem hallhatják őt többé. A régi rajongók között még ma is él a legenda, miszerint Jimmy megrendezte a halálát, hogy kiszakadhasson végre a darálásból és egy nyugodt új életet kezdjen. Akár Dél-Amerikában…

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlai kezdett, de a Liverpool nem tudott csodát tenni az Európa-ligában

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

vg.hu

A vártnál előbb érkezett a felezés a bitcoin piacán: ennek senki sem örülhet

metropol.hu

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

mandiner.hu

Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

HŰHA

Aurelio mégsem változott meg? Videóban őrjöng az interneten

HŰHA

Ez már döfi: menő szexjátékot reklámoz a TV2 sztárja - Videó

HŰHA

Fogadjunk, hogy rájuk sem ismersz! Így néznek ki a Farm, ahol élünk sztárjai ma – galéria

HŰHA

Vizes pólóban mutatta meg bimbóit a szőke kebelcsoda: ebbe még a kamera is belepirult

HŰHA

Emlékszel még Lolára? Így néz ki manapság az egykori tinisztár

HŰHA

Egyszerűen nem öregszik: ismét bikiniben villantott Salma Hayek, a rajongói el voltak ájulva tőle