HŰHA

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.07.31.
Módosítva: 2024.07.31.

Szomorú hír érkezett: egyszerre gyászol Harry és Vilmos

Gyászba borult a királyi család.

Feketébe öltözött a királyi család szíve, miután elhunyt Lord Robert Fellowes, Vilmos és Harry herceg nagybátyja. A lord a hercegek nagynénjének Jane-nek, Diana nővérének volt a férje, akit 2024. június 29-én, 82 éves korában ért a halál. A pár több, mint 40 évig élt boldog házasságban. Három gyermekük született: Laura, Alexander és Eleanor, akik mind unokatestvérei Harry-nek és Vilmosnak. Jane ráadásul Sarolta hercegnő keresztanyja is, így kifejezetten erős családi kötelékről beszélhetünk. 

William, Kate, Harry and Meghan at Windsor Castle
Szívéhez közel álló személyt vesztett el Harry és Vilmos (Fotó: Northfoto)

Lord Fellowes nem csak rokon, de bizalmas is volt: a királynő személyi titkáraként segítette II. Erzsébetet uralkodása legnehezebb időszakában, az 1990-es években. Ő intézte többek közt sógornője, Diána a temetését, aki mindössze 36 évesen vesztette életét a szörnyű, 1997-es párizsi balesetben – emlékeztet a Mirror.

Harry és Vilmos nagybátyja tehát egy nagyon szűk tanácsadói kör tagja is volt, aki mindenben segítette a királyi családot a nehéz időszakokban. Ő írta például II. Erzsébet beszédét, amit a királynő Diána temetésének estéjén olvasott fel a Buckingham-palotában. Szerepköre révén Lord Fellowes olykor összetűzésbe keveredett Diánával, ám annak halálát követően így nyilatkozott a sógornőjéről:

Nagyon kedveltem őt. Jó ember volt. Még a legrosszabb napokon is látta a jót, az okot a boldogságra. 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek