HŰHA

Szerző Doris

Létrehozva: 2024.06.25.

Szomorú látvány: Az enyészeté lett Stadler József legendás stadionja - Fotó

Az akasztói juhász nagyon el lenne keseredve, ha látná, mi lett a számára fontos épületből. Stadler József stadionjával ugyanis senki nem törődik.

Közel hét évvel ezelőtt egész Akasztó gyászba borult, amikor kiderült, hogy Stadler József egy novemberi hajnalban elhunyt a dunaújvárosi kórházban. A vállalkozó két héten át feküdt a kórházban kómában, ám szerettei hiába reménykedtek, a teste feladta a harcot, mindössze 66 éves volt.

Stadler József
Stadler József 2017-ben hunyt el (Fotó: Ripost)

Pedig Stadlernek komoly tervei voltak a halála előtt: vissza akarta szerezni a stadionját, és feleségül szerette volna venni a fiatal menyasszonyát. A sors azonban máshogy akarta.

„Az utolsó pillanatig azért dolgozott, hogy visszaszerezze a stadionját, a földjeit, a halastavát. Abban bízott, a bíróság hamarosan megítéli neki a 400 millió forintos kártérítést, amiből felújította volna a híres akasztói stadiont. Azt tervezte, amint birtokba veszi a stadiont, levág öt birkát és óriási ünnepséget csap, amire meghívja a barátait. Sajnos ezt már nem érhette meg” – mondta el a Lokálnak Józsi bácsi barátja nem sokkal a vállalkozó halálát követően.

Az enyészeté lett Stadler József stadionja

A hétvégén a Ripost egyik olvasója Akasztón járt, és úgy döntött, ha már a Bács-Kiskun vármegyei településre sodorta a szél, akkor megnézi, milyen állapotban van az 1993-ban alapított, és azóta megszűnt focicsapat, a Stadler FC stadionja. Szomorú látvány tárult a szeme elé.

Azt látta ugyanis, hogy azt az épületet, amibe Stadler József annyi pénzt, időt és energiát fektetett, most eszi az enyészet.

Stadler József
A Ripost olvasója szerint nagyon rossz állapotban van Stadler József stadionja (Fotó: Ripost olvasó)

„Mennyi munka, pénz volt mire felépítette Józsi bácsi”

– sóhajtott a Ripost olvasója, aki csak remélni meri, hogy nem bontják le a szebb napokat látott stadiont.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek