Létrehozva: 2023.04.21.
Módosítva: 2023.04.21.

Életveszélyes szert reklámoznak dr. Zacher Gábor nevével

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy életveszélybe kerülhet az, aki az interneten vásárol ellenőrizetlen gyógyszert. Sajnos a vásárlókat még mindig könnyű megtéveszteni, pláne, ha az ország egyik legismertebb orvosa, dr, Zacher Gábor arcát és nevét használják a reklámozásra. A doki természetesen kiakadt...

Megint egy életveszélyes csodaszer, amit dr. Zacher Gábor nevével reklámoznak. Most épp egy fogyasztószer a sláger, amitől a reklámban szereplő nő fél év alatt 200 kilótól szabadult meg... Bármennyire életszerűtlen a dolog, sajnos még ma is sokan vannak, akik bedőlnek az ilyen bődületes ostobaságoknak...

Így néz ki a kamu „csodaszer¨ reklámoldala, ahol Zacher doktor nevével és képével is visszaéltek (Fotó: Internet) 

„Üdvözlök mindenkit! Zacher Gábor vagyok, általános orvos és endokrinológus. Jelenleg a Nemzeti Elhízáskutató Központ vezetője is vagyok. Szeretném megosztani Önökkel néhány csodás eredményt, életem sikerét. A világ legrangosabb orvosi díjai közül több mint 10-et is a magaménak tudhatok ezért a fejlesztésért. Olyan természetes fogyókúrás módszert fejlesztettünk ki, amellyel bárki akár 30 kg-ot is fogyhat egy hónap alatt, diéta, testmozgás és más erőfeszítés nélkül.” – ezzel a (egyébként rossz nyelvtannal írt) kamu szöveggel jelent meg az interneten a legújabb átverés, aminek a reményeink szerint senki sem dől be. 

Kezdjük mindjárt az elején: Zacher doktor sürgősségi orvos és toxikológus, címzetes egyetemi docens, soha életében nem foglalkozott – kivéve az orvosi egyetem éveit – az endokrinológiával. Jelenleg mentőorvosként dolgozik, a sürgős esetek a terepe, illetve a toxikológia, amely témában rendszeresen megszólal hiteles platformokon. 

Dr Zacher Gábor
Az ország egyik legismertebb doktora Zacher Gábor (Fotó: Nagy Norbert)

Visszaélnek a nevével 

Nem az első eset, hogy dr. Zacher Gábor nevét és arcát felhasználva akarnak csalók kamu termékeket eladni. Az újdonság a témában az, hogy most már olyan szereket dobnak piacra, melyekről senki sem tudja, hogy hol és milyen körülmények között készültek, illetve milyen összetevőkből állnak. Ilyen pirulát reklámoz most ez az új oldal is. Nem kell gyógyszerésznek lenni ahhoz, hogy felmerüljön a gyanú: igen komoly egészségkárosodást szenvedhet, esetleg elhunyhat az, aki ilyen ellenőrizetlen szereket vesz be... A csalókat ez viszont a legkevésbé sem érdekli, ahogy azzal sem törődnek, hogy a szakmájuk kiváló képviselőit, a társadalom elismert szakembereinek nevét bemocskolják. 

Dr Zacher Gábor
Dr. Zacher Gábor (Fotó: Matey István)

Zacher tehetetlen 

Míg a balesetek helyszínén, alkohol vagy drogok túladagolásánál a doktornak mindig van egy mentő ötlete, hogy életben tartsa a páciensét, az internetes csalókkal egyszerűen nem tud mit kezdeni. Sajnos. Dr Zacher Gábort telefonon kerestük meg és arról érdeklődtünk, hallott-e a legújabb „csodaszerről”, amit a nevével reklámoznak? 

„Lassan követni sem tudom, hogy mi mindent reklámoznak a nevemmel és az arcommal” – válaszolta csípőből a népszerű doki. majd így folytatta: 

De komolyan, el nem tudják képzelni, hogy mi mindennel hoznak összefüggésbe. Potencianövelők, emlőnövelők, értisztítók... ezek jutnak most hirtelen eszembe.

 A csalásokról rendszeresen értesülök, sajnos azért, mert elképesztő mennyiségű telefont kapok, hogy segítsek ebben, abban... Nem tudok mit tenni ezekkel a csalókkal. Feljelentem őket, eltűnnek, majd egy hét múlva egy másik kamu termékkel jönnek elő. Szélmalomharc az egész. Egyetlen ellenszer van, hogy megtanulják végre az emberek, hogy ellenőrzik, mit szabad bevenni és mit nem. A fogyasztókon nagy felelősség van ebben a témában is.” 

Dr Zacher Gábor
Dr. Zacher Gábor fejében mindig van egy gyors megoldás, ha életmentésről van szó, az internetes csalókkal szemben azonban tehetetlen (Fotó: Kricskovics Antal)

A doktor azt is elárulta, hogy most nagyon mellényúltak a csalók, mivel pont az endokrinológia az a szakterület, amihez soha életében nem vonzódott. 

Sosem értettem hozzá, az egyetemen nem is szerettem ezt a szakot

– magyarázta az orvos. „Valahogy nem állt hozzám közel, nem egy akut probléma, nem a szívem csücske. Ezzel együtt azt tudom mondani, hogy nagyon tisztelem és becsülöm azokat a kollégákat, akik ezen a területen dolgoznak, sajnos nincsenek túl sokan...” 

Zacher Gábor a beszélgetés végén újra felhívta a figyelmet a veszélyre: 

Visszatérve a kamu tablettákra, krémekre, bogyókra: nagyon kérek mindenkit, hogy ne vegyen, ne szedjen olyan igazolatlan termékeket, melyeket az interneten lehet megvásárolni. Mert nagyon nagy baj lehet belőle! 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

mandiner.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Ez már döfi: menő szexjátékot reklámoz a TV2 sztárja - Videó

HŰHA

Nagyon morbid: Szexoldalon tűnt fel Diana hercegné hasonmása — Fotók

HŰHA

Büfés forradalmár? Nagy Ő Virág szendvicseket osztogatott volna a szabadságharcban

HŰHA

"Szilikoncicim van" - többször is megműttette a mellét a Kőgazdag Fiatalok bombázója

HŰHA

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

HŰHA

"Megmutatom, milyen felsőbbrendűnek lenni" – Alekosz testvére most Opitz Barbit hódítaná meg

HŰHA

Kommentekből írt extrém locsolóverseket a magyar tiktokker

HŰHA

Szépséges királynő: elképesztő szettben jelent meg az Operaházban Kiszel Tünde