A magyar katonák helyt álltak Koszovóban

POLITIK
HŰHA

Szerző Zs.

2 hónapja

Fordulat történt Varnus Xavér botrányos ügyében

Alig egy nap alatt lerendezte a zenész azt a csúnya nézeteltérést, amely közte és egy orgonaépítő szakember között robbant ki. A szaki több pénzt akart, Xavér pedig úgy érezte, zsarolás áldozata lett.

Hiába volt írásos szerződés, váratlanul visszalépett és több pénzért lett volna hajlandó elvégezni a munkát egy orgonaépítő, akit Varnus Xavér bérelt fel. A botrány talán ki sem derült volna, ha múlt vasárnap Xavér nem dönt úgy, hogy a nyilvánossághoz fordul. Varnus Xavér 2022 végén vásárolta meg a mezőlaki templomot, illetve azt a romos épületet, ami egykoron szebb napokat látott.

Varnus Xavér a nyilvánossághoz fordult Fotó: Xaver Varnus 

 Az orgonaművész számára egy percig sem volt kérdés, hogy a küszöbtől a tetőig minden négyzetcentimétert fel kell újítani, beleértve a "templom lelkét" az orgonát is. A hatalmas méretű hangszert, amely közel hozza az embert és Istent. Az orgonát egy németországi helyszínről hozatta Magyarországra, a megbízott szakinak a szállításon kívül az volt a dolga, hogy itthon összeszerelje és be is hangolja azt. 

 

Több pénzt követelt  

A felújítás addig jól is haladt, amíg el nem érkezett az idő a hangszer beépítésére...

"Kedves Barátaim, szomorú szívvel jelentem, hogy az én csodálatos kis mezőlaki templomom orgonájának avatására - a tervekkel ellentétben - alighanem október végén kerül csak sor. Ugyanis az az orgonaépítő vállalkozó, ki a Marsról szabad szemmel is jól látható, neki euróban kifizetendő munkadíjért, szigorú szerződési feltételek mellett elvállalta az orgona Németországból Magyarországra való átköltöztetését, felépítését és behangolását, a hathetes munkafolyamat első hete után nevetséges, és azóta az ország egyik legkiválóbb orgonaszakértője által írásban is megcáfolt, hazug indokok alapján, szerződésszegő módon lelépett, miután felvette a hat hétre szóló teljes munkadíj felét" – dühöngött a Facebook oldalán Varnus Xavér. A muzsikus szerint a munkával megbízott szakember azt mondta neki, hogy az eredetileg kialkudott árnál több pénzért hajlandó megcsinálni a munkát, ami Xavér olvasatában kimeríti a zsarolás tényét, ezért a zenész azonnal ügyvédhez fordult. 

Xavér ügyvédhez fordult Fotó: Xaver Varnus 

 

A szaki szerint nem voltak megfelelő körülmények  

Természetesen az orgona Magyarországra szállításával, összeépítésével és felhangolásával megbízott szakember is gondol valamit az ügyről. Történetesen azt, hogy Xavér nem teremtette meg a templomban azokat a körülményeket, melyek szükségesek lettek volna a szereléshez. 

"A grandiózus munka után, 12 óra utazást követően megérkeztünk lepakolni. Egy köszönöm nem hangzott el, rabszolgáknak ez nem járt az uraságtól. A kötekedés viszont az alap. Az orgona megérkezésekor a következő fogadott: A templomban nincs áram, világítás. Hogy lássunk valamit, egy hosszabbítót hoztak, és kívülről az ablakon egy reflektort dugtak be. A templom fele kitakarított, ez hamar megtelt az orgona alkatrészeivel. További munkafelület nincs, mivel az régi kicsi templom tele volt állványokkal, betonkeverővel, építési anyagokkal. Mindez a csupasz, burkolattal sem ellátott földön. Jó látható volt, hogy az építési vállalkozó jelentős késésben van" – írta az Orgonaszervíz nevű Facebook-oldalon a szakember. 

A nézeteltérés nagyon hamar lépett szintet, Xavér és a szaki is a Facebookon panaszkodott, és dühöngött, majd ügyvédekhez került az ügy. A fordulatot a jogászok becsatlakozása hozhatta meg, ugyanis a hangnem nagyon gyorsan megváltozott: 

A vállalkozó hétfőn a kora délutáni órákban üzenetet írt, hogy holnap el tudja kezdeni a munkát, és a szerződés szerint április 30-ra kész lesz. A teljesítéshez annyi kérése volt, hogy áramot világítást és szállást biztosítsak nekik 

– nyilatkozta hétfőn este a Ripost-nak Varnus Xavér. 

Az ügy tehát megoldódni látszik, így ha minden jól megy, akkor hamarosan orgonaavatás lesz Mezőlakon.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A végsőkig küzdött: döbbenetes részletek a keresésről, a Mount Everest lesz Suhajda Szilárd végső nyughelye

origo.hu

Elképesztő módon nyerte vissza hallását Nagy Feró

borsonline.hu

Túlment egy határon, amit Peter Srámekkel csináltak

mandiner.hu

Ezt a két hibát követte el Suhajda Szilárd egy szakértő szerint

ripost.hu

Megöltek egy nyugdíjast Budapesten

magyarnemzet.hu

Ők a sztárok, akik még a héten távozhatnak a Real Madrid csapatából

origo.hu

Egyre inkább eldurvul a vita Zámbó Krisztián és Peter Srámek között

mindmegette.hu

Így készítsd el a kakukkfüves gombakrémlevest pirított gombával, és garantáltan sikert aratsz a családi ebéden!

ripost.hu

Ne dobd ki a használt teafiltert, nyáron életmentő lehet

ripost.hu

Titokzatos fekete szépséggel kapták lencsevégre Bereczki Zoltánt

ripost.hu

Összetörtek a kollégái: váratlanul elhunyt a népszerű műsorvezetőnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Döbbenet: ez történt Dolly mentett kutyáival

HŰHA

Megdöbbentő részletek: Így szokott le Baukó Éva az alkoholról

HŰHA

Fordulat Dolly kutyás botrányának ügyében: Lépett az énekesnő

HŰHA

Visszavonulót fújt G.w.M az Azahriah adok-kapok után

HŰHA

Eddig nem látott felvételek kerültek elő Ördög Nóráról: más megvilágításba kerül így a műsorvezető

HŰHA

Van rajta bugyi? Áttetsző ruhában villantott az internet kedvenc modellje

HŰHA

Lebuktatták a rajongók Nótár Mary-éket

HŰHA

Farmerdekoltázst villantott Szabó Zsófi