Létrehozva: 2023.03.28.

Fordulat történt Varnus Xavér botrányos ügyében

Alig egy nap alatt lerendezte a zenész azt a csúnya nézeteltérést, amely közte és egy orgonaépítő szakember között robbant ki. A szaki több pénzt akart, Xavér pedig úgy érezte, zsarolás áldozata lett.

Hiába volt írásos szerződés, váratlanul visszalépett és több pénzért lett volna hajlandó elvégezni a munkát egy orgonaépítő, akit Varnus Xavér bérelt fel. A botrány talán ki sem derült volna, ha múlt vasárnap Xavér nem dönt úgy, hogy a nyilvánossághoz fordul. Varnus Xavér 2022 végén vásárolta meg a mezőlaki templomot, illetve azt a romos épületet, ami egykoron szebb napokat látott.

Varnus Xavér a nyilvánossághoz fordult Fotó: Xaver Varnus 

 Az orgonaművész számára egy percig sem volt kérdés, hogy a küszöbtől a tetőig minden négyzetcentimétert fel kell újítani, beleértve a "templom lelkét" az orgonát is. A hatalmas méretű hangszert, amely közel hozza az embert és Istent. Az orgonát egy németországi helyszínről hozatta Magyarországra, a megbízott szakinak a szállításon kívül az volt a dolga, hogy itthon összeszerelje és be is hangolja azt. 

 

Több pénzt követelt  

A felújítás addig jól is haladt, amíg el nem érkezett az idő a hangszer beépítésére...

"Kedves Barátaim, szomorú szívvel jelentem, hogy az én csodálatos kis mezőlaki templomom orgonájának avatására - a tervekkel ellentétben - alighanem október végén kerül csak sor. Ugyanis az az orgonaépítő vállalkozó, ki a Marsról szabad szemmel is jól látható, neki euróban kifizetendő munkadíjért, szigorú szerződési feltételek mellett elvállalta az orgona Németországból Magyarországra való átköltöztetését, felépítését és behangolását, a hathetes munkafolyamat első hete után nevetséges, és azóta az ország egyik legkiválóbb orgonaszakértője által írásban is megcáfolt, hazug indokok alapján, szerződésszegő módon lelépett, miután felvette a hat hétre szóló teljes munkadíj felét" – dühöngött a Facebook oldalán Varnus Xavér. A muzsikus szerint a munkával megbízott szakember azt mondta neki, hogy az eredetileg kialkudott árnál több pénzért hajlandó megcsinálni a munkát, ami Xavér olvasatában kimeríti a zsarolás tényét, ezért a zenész azonnal ügyvédhez fordult. 

Xavér ügyvédhez fordult Fotó: Xaver Varnus 

 

A szaki szerint nem voltak megfelelő körülmények  

Természetesen az orgona Magyarországra szállításával, összeépítésével és felhangolásával megbízott szakember is gondol valamit az ügyről. Történetesen azt, hogy Xavér nem teremtette meg a templomban azokat a körülményeket, melyek szükségesek lettek volna a szereléshez. 

"A grandiózus munka után, 12 óra utazást követően megérkeztünk lepakolni. Egy köszönöm nem hangzott el, rabszolgáknak ez nem járt az uraságtól. A kötekedés viszont az alap. Az orgona megérkezésekor a következő fogadott: A templomban nincs áram, világítás. Hogy lássunk valamit, egy hosszabbítót hoztak, és kívülről az ablakon egy reflektort dugtak be. A templom fele kitakarított, ez hamar megtelt az orgona alkatrészeivel. További munkafelület nincs, mivel az régi kicsi templom tele volt állványokkal, betonkeverővel, építési anyagokkal. Mindez a csupasz, burkolattal sem ellátott földön. Jó látható volt, hogy az építési vállalkozó jelentős késésben van" – írta az Orgonaszervíz nevű Facebook-oldalon a szakember. 

A nézeteltérés nagyon hamar lépett szintet, Xavér és a szaki is a Facebookon panaszkodott, és dühöngött, majd ügyvédekhez került az ügy. A fordulatot a jogászok becsatlakozása hozhatta meg, ugyanis a hangnem nagyon gyorsan megváltozott: 

A vállalkozó hétfőn a kora délutáni órákban üzenetet írt, hogy holnap el tudja kezdeni a munkát, és a szerződés szerint április 30-ra kész lesz. A teljesítéshez annyi kérése volt, hogy áramot világítást és szállást biztosítsak nekik 

– nyilatkozta hétfőn este a Ripost-nak Varnus Xavér. 

Az ügy tehát megoldódni látszik, így ha minden jól megy, akkor hamarosan orgonaavatás lesz Mezőlakon.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

mandiner.hu

Miért rúgta ki a jóbarátját Novak Djokovics?

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

mandiner.hu

Ez lesz Tokaj egyik szégyenfoltjának helyén

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Ez már döfi: menő szexjátékot reklámoz a TV2 sztárja - Videó

HŰHA

Nagyon morbid: Szexoldalon tűnt fel Diana hercegné hasonmása — Fotók

HŰHA

Büfés forradalmár? Nagy Ő Virág szendvicseket osztogatott volna a szabadságharcban

HŰHA

"Szilikoncicim van" - többször is megműttette a mellét a Kőgazdag Fiatalok bombázója

HŰHA

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

HŰHA

"Megmutatom, milyen felsőbbrendűnek lenni" – Alekosz testvére most Opitz Barbit hódítaná meg

HŰHA

Kommentekből írt extrém locsolóverseket a magyar tiktokker

HŰHA

Szépséges királynő: elképesztő szettben jelent meg az Operaházban Kiszel Tünde