Létrehozva: 2023.03.27.

Csalás és zsarolás miatt fordult ügyvédhez Varnus Xavér

Hiába kötött szigorú szerződést, egy orgonaépítő a hathetes munkafolyamat első hetében felszívódott Xavér pénzével. A művész dühöng, de nem csak az elúszott eurókért: a kapzsiság, a szeretett templomának az ügy miatt elhúzódó átadása és természetesen a zsarolás ténye miatt is.

Bár már ügyvédnél vannak a papírok, nincs kizárva, hogy soha nem látja viszont a pénzét Varnus Xavér, aki az újonnan vásárolt mezőlaki templomának felújítása kapcsán került üzleti kapcsolatba egy olyan emberrel, akivel nem kellett volna. 

Varus Xaver
Varnus Xavért csúnyán át akarják verni Fotó: Ripost 

A művész tavaly vásárolta meg a második templomát Mezőlakon – az elsőt két és fél évvel ezelőtt vette, az az Atlanti-óceán partján, Új-Skóciában, ami 1985-ben épült. Az egyházi építmény igen rossz állapotban volt, a híresség tehát késlekedés nélkül belevágott a felújításba, ami igen jól halad, az első tervek szerint már májusban átadták volna. 

Volna... A templom felújításának ugyanis szerves, ha nem az egyik legfontosabb része az orgona. A hangszer, amelyik az angyali hangjával belengi a teret, ami rangot és méltóságot ad minden egyes Istentiszteletnek. A Ripost értesülései szerint Xavér a felújítás megkezdésekor meg is egyezett egy orgonaépítővel, aki vállalta, hogy szigorú szerződésfeltételek mellett, hat hét alatt Németországból Magyarországra költözteti, felépíti és behangolja. Egy hét elteltével azonban rosszra fordultak a dolgok. 

Egy hét után kevesellte a pénzt  

Varnus Xavér így ír az eseményekről a Facebook oldalán:

"A hathetes munkafolyamat első hete után nevetséges, és azóta az ország egyik legkiválóbb orgonaszakértője által írásban is megcáfolt, hazug indokok alapján, szerződésszegő módon lelépett, miután felvette a hat hétre szóló teljes munkadíj felét. Amely összegnek az első munkahéten csupán elenyésző részét dolgozta le. Levelében még ezt az elképesztő mondatot is leírta: A korábban kialkudott vállalási ár a szerződéskötéstől eltelt idő alatt jelentősen értékét vesztette."

Varnus Xaver
Xavér nagyon kiakadt a tisztességtelen vállalkozó viselkedésén Fotó: Varnus Xaver/Facebook 

Xavér a posztjában kifejti: elsőre nagyon szimpatikusnak tűnt a vállalkozó, és persze megbízhatónak is, a botrány pár nappal ezelőtti kitörése kapcsán azonban a tudomására jutott, hogy ennek a férfinek volt már hasonló ügye...

Azóta felhívott egy vidéki egyházzenei igazgató, hogy az illetőnek volt már hasonló okokból rendőrségi ügye Zalában

– fejtegette szomorúan az orgonaművész, aki természetesen dokumentumokkal tudja igazolni a története hitelességét. 

Zsarolásról is szó esik  

A híresség természetesen azonnal ügyvédhez fordult, akinek átadta a teljes dokumentációt, melynek bizonyos részletei bizony túlmutatnak a "sima" csalás ügyén, hiszen itt akár zsarolásról is szó lehet, ami bűncselekmény.

Ám a nyers igazság csak kibukkant az orgonaépítő szerződésbontó levele végén: azt írta minap, hogy több, mint kétszeres árért persze befejezi az orgona felépítését. Ami – aláírt és érvényes szerződéssel – azért mégiscsak a zsarolás sajátos esete 

– dohogott a közösségi oldalán az átvert művész, aki – ismerve a habitusát – persze nem hagyja magát, bármi áron befejezi amit elkezdett: 

"A teljes átláthatóság jegyében: bárki el akarja olvasni, rendelkezésére bocsátjuk az összes dokumentumot és levelezést. Ügyvédeim kézbe vették az ügyet, és teszik a dolgukat, de amiként Goethe szerint a csókokból még nem születnek gyermekek, úgy a perekből sem épülnek orgonák. E napokban egyeztetek kitűnő orgonaépítő barátaimmal, akik mindent megtesznek, hogy találjanak szabad heteket a naptárjukban, így megígérhetem: a nyár végére felépül ez a csodálatos nagyorgona, és ősszel felavatjuk. Természetesen minden megvásárolt jegy érvényes az őszi avató-hangversenyekre, amelyeknek időpontját egy hónapon belül közzétesszük." 

Nagyon, de nagyon sajnálom a történteket. És magunkat is, amiért az emberi mohóság ilyen lehetetlen helyzetbe sodort mindannyiunkat. 

A hangszer tehát őszre elkészül, és talán mondani sem kell, hogy milyen jó kezekbe kerül majd. Hallgasság csak: 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

metropol.hu

Fradista gól is kellett az európai foci csodájához

mandiner.hu

Magyar Péter, a baloldal bántalmazó Messiása

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Romániának is drukkolnunk kell a magyar sikerért

origo.hu

Levetkőzött Ördög Nóra - videó

travelo.hu

Kilőtték a szlovákiai Liptószentmiklóson öt embert megsebesítő medvét

ripost.hu

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Ez már döfi: menő szexjátékot reklámoz a TV2 sztárja - Videó

HŰHA

Nagyon morbid: Szexoldalon tűnt fel Diana hercegné hasonmása — Fotók

HŰHA

Büfés forradalmár? Nagy Ő Virág szendvicseket osztogatott volna a szabadságharcban

HŰHA

"Szilikoncicim van" - többször is megműttette a mellét a Kőgazdag Fiatalok bombázója

HŰHA

„Az egyke gyerekek furák” - Kőgazdag Letícia az anyaságról vallott

HŰHA

120 milliója van? Meglepő kijelentést tett Aurelio

HŰHA

Détár Enikő őrületesen hosszú combokat villantott

HŰHA

„Nem vagy normális, komolyan mondom” – durván elfajult a TV2 házaspárjának a vitája