3 éve

Máris itt a válasz Majka kirohanására, alaposan helyre tették a szervezők

A zenész a hétvégi Fonogram-díj-átadó után sértõdött meg, mert nem õ kapta a díjat.

A Fonogram-díj-átadón nem tudott részt venni a 39 éves magyar rapper, Majka, mert jelenleg is Amerikában tartózkodik, de Las Vegasból üzent a döntéshozóknak.

„Semmi esélyünk sem volt. Egy olyan országban élek, ahol a teljesítmény totális ignorálása alap, ha nincs mellé megfelelő szimpátia, bratyizás, vagy oltári nagy s**gnyalás” – írta véleményét a Facebookra a rapper. Zenésztársa, Curtis is hasonlóan nyilatkozott a gála után a Blikknek.

"Igazából nem lepődtem meg azon, hogy a szakmától nem kaptunk díjat, mert még az életben nem adtak nekünk" – mondta Curtis. Majkáékon pedig túl más zenészeknek is rossz maradt a szájíze a gála után. A Kozmix frontembere, Lányi Lala például úgy véli, ott lett volna a helye. 

A Fonogram szervezői végül reagáltak a panaszokra. A Fonogram-díj-átadót a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) szervezte. A MAHASZ elnöke, Szűts László nem tartja elegánsnak Majka véleménynyilvánítását.

"Minden évben van egy-két ilyen eset, amikor valaki nem nyer, és sértve érzi magát. Ez teljesen természetes az ilyen díjak esetében, de nem tartom különösebben elegánsnak az ilyen megnyilvánulásokat. A zenészek és a rádiósok között mindig is volt egy macska-egér harc, de ez nem rám tartozik. A MAHASZ a hangfelvételekkel foglalkozik, az elnökség minden évben olyan szakmai zsűrit igyekszik választani a Fonogram-díjak kiosztására, amely tagjai szakmailag elfogadhatók és megbízhatók" – mondta a lapnak Szűts, aki Lányi Lala Facebook-posztjával is találkozott.

"Lalának megvan a telefonszámom, ha jelezte volna, hogy szeretne eljönni, természetesen el tudott volna, és ezt neki is megírtam. Senkinek nincs örökös, bérelt helye a gálán, még egy Oscar-gálán sem. Mindig az aktuális évre koncentrálunk, a jelöltekre és a körülöttük lévőkre. A Népstadiont kellett volna kibérelni, ha mindenkit meghívunk" – magyarázta Szűts.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!