RETRO RÁDIÓ

Főzz olcsón finomat Szinetár Dórával: Ez az étel téged is felmelegít

Főzz olcsón finomat Szinetár Dórával: Ez az étel téged is felmelegít
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2016. 11. 20. 13:17

Az elismert színésznõ igazi konyhatündér! Készítsd el vele ezt a mennyei fogást! Megnyalod mind a tíz ujjad, és még a pénztárcád mélyére sem kell nyúlnod!

Borleves

Hozzávalók:


- 10 tojás


- 1 liter fehér, száraz asztali bor


- 2,5 dl víz


- szegfűszeg


- citromhéj


A tojások kivételével a többi hozzávalót felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha langyos lett, kivesszük a fűszereket. A tojások sárgáját 25 dkg nádcukorral habosra keverjük, majd a boros lébe öntjük, közepes fokozaton egyszer felforraljuk, majd fogyaszthatóra hűtjük.

Bőségtál

Hozzávalók:


- 25 dg füstölt tarja


- 10-12 Csirke comb-mell


- 1 nagy nádcukros ananász konzerv


- 1 zacskó aszalt szilva


- 5 szál sárgarépa


- 3 szál fehérrépa


- 5 db zöldpaprika


- 5 db paradicsom


- majoránna


- oregánó


- bazsalikom


- petrezselyem


- 3 zacskó előrefőzött rizs


- 1 üveg szójaszósz

 

A római tálat beáztatjuk, a zöldségeket és a húst megpucolva, megmosva, lebőrözve a zöld és/vagy szárított fűszerekkel befűszerezzük. A tálat kibéleljük a vékonyra szelt tarjával a hozzávalókat rétegekben belerakjuk. A hússal kezdjük, rá a répa, a paprika-paradicsom, a szilva-ananász, ismét hús, és így tovább. A felső sor szilva-ananász tetejére rárakjuk a maradék zöldfűszert, a tálat lezárjuk a tetejével, és előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 1,5-2 órát sütjük.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.