RETRO RÁDIÓ

Liptai Claudia olyan túrós batyut süt, hogy eldobod az agyadat!

Liptai Claudia olyan túrós batyut süt, hogy eldobod az agyadat!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 25. 21:15

A TV2 mûsorvezetõje most elárulja isteni süteményének a titkát! Legyen ez egy édes kis húsvéti ajándék a Ripost olvasói számára!

A TV2 gyönyörű műsorvezetője az elmúlt hónapokban kiismerte a cukrász szakma rejtelmeit, mégis az egyik kedvenc süteményét már évtizedek óta ugyanúgy készíti el. Liptai Claudia a %RIPOST%-nak elárulta a legtökéletesebb túrós batyu receptjét, ami nála minden évben megtalálható a húsvéti menüsorban.

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 5 csipet só
  • 5 dkg cukor
  • 7.5 dkg margarin
  • Töltelék:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • Mazsola
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál búzadara
  •  

    Így készítsd:

    1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

    2. A liszthez keverjük a sót, a cukrot, a megkelt élesztőt, az olvasztott margarint, és a maradék langyos tejjel könnyű tésztát dagasztunk. Langyos helyen letakarva hagyjuk kelni egy óráig.

    3. A túrót jól összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a darával és a felvert tojással.

    4. A tésztát kb. 40x40 cm-es négyzetté nyújtjuk, majd keresztben-hosszában négybe-négybe vágjuk, 16 kis négyzetté.

    5. Mindegyikre 1 jó evőkanálnyi tölteléket halmozunk, a szemben lévő csücsköket egymásra hajtva batyut formázunk. Hogy sütéskor ne nyíljanak szét, a tésztavégeket egymásra hajtáskor kenjük meg tojással. Tepsire rendezzük a batyukat. Tetejüket tojással megkenjük.

    6. Mehetnek a sütőbe. Sütési hőfok: 160°C, légkeveréses sütőben.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.