
A TV2 mûsorvezetõje most elárulja isteni süteményének a titkát! Legyen ez egy édes kis húsvéti ajándék a Ripost olvasói számára!
A TV2 gyönyörű műsorvezetője az elmúlt hónapokban kiismerte a cukrász szakma rejtelmeit, mégis az egyik kedvenc süteményét már évtizedek óta ugyanúgy készíti el. Liptai Claudia a %RIPOST%-nak elárulta a legtökéletesebb túrós batyu receptjét, ami nála minden évben megtalálható a húsvéti menüsorban.
![]()
Tészta:
Töltelék:
Így készítsd:
1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
2. A liszthez keverjük a sót, a cukrot, a megkelt élesztőt, az olvasztott margarint, és a maradék langyos tejjel könnyű tésztát dagasztunk. Langyos helyen letakarva hagyjuk kelni egy óráig.
3. A túrót jól összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a darával és a felvert tojással.
4. A tésztát kb. 40x40 cm-es négyzetté nyújtjuk, majd keresztben-hosszában négybe-négybe vágjuk, 16 kis négyzetté.
5. Mindegyikre 1 jó evőkanálnyi tölteléket halmozunk, a szemben lévő csücsköket egymásra hajtva batyut formázunk. Hogy sütéskor ne nyíljanak szét, a tésztavégeket egymásra hajtáskor kenjük meg tojással. Tepsire rendezzük a batyukat. Tetejüket tojással megkenjük.
6. Mehetnek a sütőbe. Sütési hőfok: 160°C, légkeveréses sütőben.






