Létrehozva: 2023.03.22.

Milyen mitikus lények rejtőznek bennünk?

Az asztrológia spirituális és kreatív nyelv. Segít, hogy jobban megértsük önmagunkat, a körülöttünk élő embereket, bolygónk ciklusait, az emberi tudat isteni, valamint gyakorlati természetét. Minden egyes csillagjegynek megvan az ismert archetípusa,  ám mágikus teremtmények is tartoznak hozzájuk. A mitikus lények jellemzője és tulajdonságai tükröződnek az adott csillagjegy személyiségében is.

Kos 

Árész tüzet okádó lova

Az asztrológiában a Kos uralkodó bolygója a Mars, melyet a római hadistenről neveztek el. Görög megfelelője, a háború görög istene Árész, aki mindig harci szekéren indult csatába, amit négy fekete ló húzott: Aethon, Phlogius, Conabus és Phobos. A mitológia szerint ezek a lovak tüzet okádtak és halhatatlanok voltak, megtestesítették az erőt, a sebességet és magát a tüzet. Ezek mind jellemzők a tűzjegyű Kos személyiségére is. 

 

Bika 

Minotaurusz

Ki ne ismerné a Minotaurusz legendáját? Ez a félig izmos ember, félig vadállat bikafejjel és bikafarokkal, egy hercegnő és egy fehér bika nászából született. Egyértelműen földi lény, nem pedig elvont, elképzelt tünemény vagy mágikus tulajdonságokkal rendelkező állat. Rettenthetetlen, makacs és erős teremtmény, nem csoda, hogy évezredeken át fennmaradt a legendája. Kiválóan illik a földjegyű Bikához, aki szintén csak a maga erejében és sikereiben hisz.

 

Ikrek 

Kitsune, japán rókaszellem

A japán mondavilágban Kitsune olyan róka, amelyik képes emberi formát ölteni és paranormális képességekkel rendelkezik. Egyes népmesék szerint Kitsune ezt a képességet mások becsapására használja, ahogy például a róka a magyar népmesék ravasz állata, de a legtöbb történetben hűséges őrzőként, barátként és szeretőként ábrázolják. Sok szerepet magára tud ölteni, magas az intelligenciaszintje, ezáltal tökéletes archetípusa az Ikrek csillagjegy szülöttének.

 

Rák

Kraken

Talán meglepő, hogy az érzékeny Rákhoz pont a Krakent lehet társítani, ezt a hatalmas, polipszerű tengeri lényt, mely erős csápjaival könnyedén magával rántja a hajókat a mélybe. A vikingek mindig is féltek tőle. A skandináv mitológiában azonban a tenger oltalmazója volt, és úgy hitték, hogy akiket oltalmába vesz, azok teljes biztonságban érezhetik magukat. Így érthető, hogy a Kraken és a Rák között van hasonlóság.

 

Oroszlán 

Szfinx

A Szfinx a görög mitológiában egy oroszlántestű, emberfejű, szárnyas mitikus lény, amely erőt sugároz és magas státuszt képvisel, ezzel mindenkit arra ösztönöz, hogy vezérükként kövessék őt. Leggyakrabban nem megfélemlítéssel, hanem végtelen intelligenciájával éri el, hogy behódoljanak neki. A Nap és a tűz által uralt Oroszlán csillagjegyű ember bátorságban, kreativitásban és intelligenciában felér ehhez a különleges lényhez. 

Desert,Landscape,With,A,Stone,Statue,Of,A,Sphinx,And
Fotó: Obsidian Fantasy Studio / Shutterstock

 

Szűz 

Egyszarvú

Az egyszarvú, vagy más néven unikornis egy ló alakú mitikus állat, aminek lófeje, fehér lóteste, őzlába és oroszlánfarka van, homloka közepén pedig egyetlen egyenes, hegyes szarv ékeskedik. Ókori eredetű hiedelmek szerint a szarvából készült por minden méreg hatását közömbösíti, gyógyító ereje van. Csak szűz leány érinthette ezt a tiszta és különleges állatot. Nagyon illik a Szűz tisztaság- és természetszeretetéhez, valamint egészséges életmódjához, melyben az alternatív gyógymódok is szerepet kapnak.

 

Mérleg 

Odin hollói

Odin a skandináv és a germán mitológia legfontosabb istene: a háború, a győzelem, az uralkodás, a halál, a bölcsesség, a költészet, a szónoklat, a varázslat és a rúnák istene. Odin két hollója, Hugin és Munin, vagyis Emlékezet és Elme szüntelenül járják a kilenc világot, mintha Odin két szeme lennének, és mindent megsúgnak neki, ami e világok lakóival történik. Bölcsességgel és tudással látják el gazdájukat, ahogy a Mérleg szülöttek is bölcs logikával, folytonos elemzéssel egyensúlyoznak az élet nehéz döntései során.

 

Skorpió 

Főnix

Bár a Skorpió vízjegy, energiája a tűzé: az intenzív és erőteljes változásé, ami ahhoz kell, hogy az ember jobbá váljon, megszabadítsa lelkét a visszahúzó erőktől és újjászülessen. A benne lakozó hatalmas erő, mely által a Skorpió képes levetni láncait és megújulni, félelmetessé és titokzatossá teszi a jegy szülöttét. Kapcsolódása a Főnix madárhoz vitathatatlan, hiszen ez az egyetlen mitikus lény, melyet a tűz elemészt, hogy aztán virradatkor feltámadjon hamvaiból és új életet kezdjen.

 

Nyilas 

Kentaur

A kentaurok félig ember, félig ló alakú lények a görög mitológiában. Gyakran egymással ellentétben lévő tulajdonságaik vannak: egyrészről bölcsek és megfontoltak, másrészről hevesek és vadak. A Nyilas csillagjegy szülötteiben is él a kalandvágy, hallgatnak spontán ösztöneikre, vágyaikra, hajlamosak meggondolatlanul cselekedni, másrészről tanultak és intelligensek. Ugyanúgy ötvöződik bennük az ösztönös lét és a szellemi fejlettség, mint a mitikus kentaurokban.

 

Bak 

Vérfarkas

A vérfarkas, akárcsak a Kitsune, alakváltó mitikus lény. Azért került a Bak csillagjegy szülötteivel párhuzamba, mert a farkas-ember hibrid rendkívül céltudatos, intelligens és ambiciózus jellemet mutat. Küzdőszelleme és teherbírása irigylésre méltó, akárcsak a Bak szülötteké. Hűséges és mindenáron követi azt, akire felnéz. Érzelmein tökéletesen uralkodik és nincs szüksége vigasztalásra, pátyolgatásra.

Fantasy,Werewolf,Standing,On,A,Rocky,Cliff,On,A,Full
Fotó: Obsidian Fantasy Studio / Shutterstock

 

Vízöntő 

Pegazus

A görög mitológia szárnyas lova Poszeidón és Medúza gyermeke, az Olimposzon lakik és az istenek segítőtársa. Patanyomában fakadt a Helikon-hegységben a Hippokréné-forrás, amelynek vize a költői ihletet biztosítja. Különleges és egyedi, akárcsak a Vízöntő szülött. Mivel repülő, szárnyas lény, illik a Vízöntő levegő energiájához. Mindkét archetípusra jellemző, hogy kifürkészhetetlenek, egyediek és forradalmi tettekre hivatottak.

 

Halak 

Sellő

A sellők vagy hableányok olyan mitológiai lények, melyeknek ember teste halfarokban végződik. Talán a legismertebb és legközkedveltebb teremtmények az emberek szemében, hiszen egy olyan varázslatos világban élnek, ahonnan mi is származunk, de ennek mikéntjét jórészt homály fedi. A hatalmas óceán gyakran a spiritualitás metaforája is, ami a Halak szülöttektől egyáltalán nem áll távol. Intelligensek, kifinomultak és intuitívak, akárcsak a sellők a róluk keringő történetekben.

Mythology,Being,,Mermaid,In,Underwater,Scene,,Photo,Compilation
Fotó: coka / Shutterstock

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

magyarnemzet.hu

Ritkán látható dühkitörés borzolta a kedélyeket a sznúker-vb-n + videó

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-