A baloldalnak be kell fizetnie az ÁSZ-bírságot, a NAV meggyanúsíthatta Karácsony táskás emberét

POLITIK
HARCÉL

Szerző WM

Létrehozva: 2023.10.30.

Fegyveres migránsok a déli határnál: mindennapossá vált a lövöldözés és a félelem

Brüsszelt még az sem érdekli, hogy a migránsok már fegyverekkel érkeznek meg az Európai Unió határához. Orbán Viktor úgy véli: aki a migrációt támogatja, az a terrorizmust is támogatja.

A "Horgos a mi falunk" Facebook-csoportban sorra jelennek meg olyan bejegyzések, amelyben helyiek folyamatos fegyverropogásra panaszkodnak. A határ szerb oldalán élő horgosiak sorozatlövésekről is beszámoltak, és a rendőri jelenlétet hiányolják. Egyesek az iskolába sem engedik el gyermeküket, sőt azt tanácsolták a többieknek is, hogy maradjanak otthon.

Egyre veszélyesebb a helyzet a déli határnál. Fotó: Metropol Máté Krisztián

És hogy mennyire valósak a helyiek aggodalmai, azt jól mutatja, hogy péntek hajnalban újabb fegyveres összecsapás volt a migránsok között. A Magyar Nemzet a Szerbiai Rádió és Televízió értesüléseire hivatkozva arról ír, hogy a pénteki összetűzésekben három illegális bevándorló életét vesztette, egy pedig megsérült. A közmédia megkeresésére a nagykikindai körzeti rendőrség közölte, a lövöldözés Horgos közelében, a valamikori Bácska mezőgazdasági birtoknál történt. 

Egyre agresszívabbak a migránsok 

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója október közepén egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a magyar határon ebben az évben 157.200 határsértőt és 961 embercsempészt fogtak el a rendvédelmi szervek, ami majdnem a duplája a tavalyelőtti számoknak, és egyre nagyobb ütemben nőtt az elfogott migránsok és embercsempészek száma. Továbbra is a szerb–magyar szakaszon fogják el a legtöbb migránst, akik jellemzően szírnek, afgánnak, töröknek, marokkóinak vagy palesztinnak vallják magukat, de iratok nincsenek náluk. Kiemelte: Ásotthalomnál idén 51 ezer ember átjutását akadályozták meg, és több mint 50 ezret tartóztattak fel, ami „példátlan nagyságrend”.

Elmondta: a magyar–szerb határszakaszon idén 18 esetben támadták meg a határ védőit, 119-szer a rendőrségi járműveket, 39-szer a biztonsági határzárat és a rajta elhelyezett technikai eszközöket, a támadásokban pedig 8 rendőr sérült meg. 

A rendőrök 19 alkalommal láttak fegyvert az embercsempészeknél, és 75 esetben hallották a határ túloldaláról a lövéseket.

Felidézte: szeptember 21-én Mórahalom térségében a szerb–magyar járőrre adtak le lövéseket, egy nappal később Röszkénél egy embercsempész géppisztollyal biztosította a 13 tagú csoportja áthaladását. 

RÉTVÁRI Bence; BAKONDI György
Bakondi György szerint a a tálib kormány és az Iszlám Állam által koordinált embercsempészek döntik el, kik léphetnek be az EU-ba. Fotó: Rosta Tibor

Terroristák irányítják a migránsokat

A főtanácsadó ismertetése szerint az embercsempészeknél az afgánok kerültek túlsúlyba, vagyis jelenleg a tálib kormány és az Iszlám Állam által koordinált embercsempészek döntik el, kik léphetnek be az EU-ba. Az embercsempészet felszámolása érdekében elkerülhetetlennek tartja az európai titkosszolgálatok szorosabb együttműködését.

Szerinte 2015 óta az Európai Unió hibás válaszokat ad a migráció kezelésére, a külső határok ellenőrzése, az átlépők távoltartása, szűrése helyett belső legális migrációs csatornákat akar létrehozni, ösztönzi az útnak indulást, és betelepítési kvótákkal foglalkozik. Úgy vélte, a tél közeledtével a tengeri útvonal kevésbé lesz használható és felértékelődik a balkáni migrációs útvonal. Jelezte: 

ha a Gázai övezetből útvonal nyílik Egyiptom felé, akkor onnan is sok menekültre kell számítani.

Aki a migrációt támogatja, az a terrorizmust is támogatja

Magyarország ellenzi a terrorizmust, ezért nem támogatja a migrációt sem, aki ugyanis a migrációt támogatja, az a terrorizmust is támogatja 

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök múlt csütörtökön Brüsszelben. A kormányfő a kétnapos EU-csúcsra érkezve reményét fejezte ki, hogy Brüsszelben is belátják: 

nyilvánvaló összefüggés van a terrorcselekmények és migráció között.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fantasztikus helyezést ért el Magyarország Szépe a Miss World világdöntőn

origo.hu

Itt a NASA döbbenetes bejelentése: valami egészen hihetetlent találtak

borsonline.hu

Kiakadt a cukiságmérő: apukájával lép színpadra Stohl András legkisebb babája, Bella Julianna

hirtv.hu

Négy és fél évre a rácsok mögé kerül Dani Alves + videó

ripost.hu

„Hülye madár” – legenda osztotta ki Majkát

mandiner.hu

Zakopanéból üzent egy ukrán újságíró Orbán Viktornak

origo.hu

Legújabb képei miatt szétszedik a csontsoványra fogyott Tóth Andit

travelo.hu

A csodálatos Sixtus-kápolna rejtelmei

ripost.hu

A Fradi edzője leplezte le a rejtélyt Dzsudzsák Balázsról

ripost.hu

Angyali üzenetet hoz a március: ez a 3 csillagjegy pénzhez jut

ripost.hu

Duplán érkezik a boldogság: ennek is örülhet a várandós Kulcsár Edina

vg.hu

Hírlevelünk megkönnyíti a befektetői döntéshozatalt, gyorsjelentést nyújt az amerikai, európai és kínai piacokról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-