POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.26.
Módosítva: 2023.10.26.

Titkosszolgálati jelentés a magyarországi terrorveszélyről

Mikor hozzák nyilvánosságra?

Kocsis Máté erről Rétvári Bencével, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárával közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt az ásotthalmi határátkelőhelyen csütörtökön.

Olyan súlyos tényeket fogalmaztak meg a magyar szolgálatok a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága elé benyújtott, migrációval kapcsolatos jelentésükben, amelyeket minden magyar embernek meg kell ismernie a Fidesz frakcióvezetője szerint.

Folyamatosan nő Magyarország déli határszakaszán a migrációs nyomás, ami a tél és a közel-keleti konfliktus miatt tovább fokozódhat – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján az ásotthalmi határátkelőnél a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Kocsis Máté hozzátette: 

a migrációs nyomás fokozódásával a terrorkockázat is fokozódik, ráadásul az embercsempészet a migrációs útvonalakon a legjövedelmezőbb üzletág lett. 

A frakcióvezető szerint az ebből származó bevételeket terrorfinanszírozásra is fordíthatják, és a migrációs útvonalakat fegyvercsempészésre is felhasználhatják a terrorszervezetek tagjai. Kocsis Máté ezután egy jelentésről beszélt, amit a nemzetbiztonsági szolgálatok készítettek.

– Olyan tényekről, és a migrációból eredő súlyos következményekről írnak a titkosszolgálatok a Nemzetbiztonsági Bizottság elé került jelentésükben, amit minden magyarnak meg kell ismernie. 

Látni kell, hogy milyen terrorkockázatok fenyegetik az országot és az egész kontinenst – fogalmazott. Kocsis Máté ezért kezdeményezi, hogy hozzák nyilvánosságra jelentést. 

Ez akár már a jövő héten meg is történhet. Kocsis Máté beszélt arról is, hogy a határvédelemben dolgozók biztonsága tényleges veszélyben van, és az az elsődleges felelőssége az Országgyűlésnek és a kormánynak is, hogy megvédje állampolgárait.

A sajtótájékoztatón részt vett a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is. Rétvári Bence elmondta, hogy 

egyre szervezettebbek és magabiztosabbak azok a hálózatok, amelyek az embercsempészést szervezik.

 – Ebben nyilván segít nekik az is, hogy hatalmas bevételhez jutnak – tette hozzá Rétvári Bence. Elhangzott az is, hogy az embercsempészeknek fizetett összeg öt és tízezer euró között lehet. Ha pedig ez így van, akkor ebben az évben már több mint egymilliárd eurót kerestek az embercsempészek. Rétvári Bence szerint azonban a valós számok ennél lényegesen nagyobbak lehetnek, hiszen nem minden illegális határátkelőről vannak információk.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy 

minél több pénz köt ki az embercsempész hálózatoknál, annál szervezettebbek, és annál inkább megpróbálják az Európai Unió egyébként is laza szabályozását kijátszani.

 Ráadásul szerinte ide, vagyis Magyarország déli határszakaszára akarják telepíteni a migránsgettókat. – Ezt azonban nem fogjuk engedni, a határokat meg fogjuk védeni – jelentette ki Rétvári Bence.

Sas Zoltán, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke, aki szintén részt vett a sajtótájékoztatón az említett jelentésről azt mondta, hogy a bizottság hétfőn ül össze, és akkor dönthetnek Kocsis Máté előterjesztéséről.

– Magyarország ellenzi a terrorizmust, ezért nem támogatja a migrációt sem, aki ugyanis a migrációt támogatja, az a terrorizmust is támogatja – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben. Orbán Viktor a kétnapos EU-csúcsra érkezve reményét fejezte ki, hogy Brüsszelben is belátják: nyilvánvaló összefüggés van a terrorcselekmények és a migráció között.

A kormányfő a Hír Tv kérdésére kiemelte, hogy

Magyarország nem akar pénzt adni a migránsoknak, és nem akar pénzt adni Ukrajnának sem, legfeljebb egy nagyon alapos előterjesztés alapján. A jelenlegi előterjesztések mögül azonban hiányoznak a komoly szakmai és politikai érvek. Az, hogy adjunk több pénzt, nem fog menni, ezt el fogjuk utasítani.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kérdésre válaszolva a miniszterelnök közölte, Magyarországnak van béketerve, és minden kommunikációs csatornát nyitva kíván tartani Oroszországgal annak elfogadása reményében. Kijelentette: Magyarország az egyetlen ország, amely a minden európai érdekében álló béke mellett áll ki. Magyarországnak átlátható és nagyon egyértelmű békestratégiája van, és mindent meg akar tenni a béke elérése érdekében. Ezért úgy látja, minden lehetséges kommunikációs csatornát nyitva kell tartani az oroszokkal, különben nincs esély a békére.

Nyugat-Európában egyre nő a terrorfenyegetettség, az egyetlen esély az, ha a jövő évi EP-választáson nagyobb támogatást kap az illegális migráció elleni határozott fellépés politikája – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

A szakember kiemelte: az illegális migráció és iszlám terrorizmus elleni fellépésben kulcsfontosságú Egyiptom, ha ott megbomlik a rend, tömegesen jöhetnek Európába a migránsok. Fontos az is, hogy a gázai összecsapás ne szélesedjen ki, ne lépjenek be újabb államok a konfliktusba, mert annak újabb sokmilliós migrációs hullám lehet a következménye.

Az pedig Európa számára kezelhetetlen biztonsági helyzetet idéz elő.

Nyugat-Európában a lakosság szembesül azzal, hogy a Hamász felhívására több tízezres, sőt, Londonban százezres tüntetések voltak.

Feltámadt az antiszemitizmus is, Németországban Dávid-csillagot festettek zsidók otthonaira, ami korábban elképzelhetetlen volt. Nyilvánvaló, hogy ezek a jelenségek szoros összefüggésben vannak a migrációval – mondta.

Bakondi György hozzátette, a német kancellár már arról beszélt, a kitoloncolásokat fel kell gyorsítani. A főtanácsadó szerint nyilvánvalóan szigorítani kell azon a liberális, emberi jogokat túlhangsúlyozó, ugyanakkor az emberek biztonságérzetét semmibe vevő hozzáálláson, aminek az eredményeként sok esetben nem hajtják végre a már elrendelt kitoloncolásokat. Ez történt korábban a Brüsszelben két svéd turistát géppisztollyal meggyilkoló tunéziai migráns esetében is – mutatott rá.

Bakondi György megjegyezte:

a schengeni övezetben egyre több helyen tér vissza a határellenőrzés, ami megzavarja a szabad mozgást és a gazdasági kapcsolatokat, az áruk és munkaerő szabad áramlását, ám a biztonsági helyzeten nem segít, csak arra jó, hogy a politika látványos gesztust tegyen, hiszen az illegális migráció többnyire a zöldhatáron zajlik.

Nyugat-Európa a 24. órában van, egyes országaiban már a lakosság több mint 10 százaléka migráns hátterű, ez a folyamat kezd visszafordíthatatlanná válni – figyelmeztetett. Az egyetlen esély, ha a jövő évi EP-választáson a lakosság olyan erőknek ad felhatalmazást, amelyek elsődlegesnek tekintik az illegális migráció elleni fellépést és a határok védelmét – mondta Bakondi György a Kossuth rádiónak.

Az M1 aktuális csatornán a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója leszögezte: „nem jó felé mennek a dolgok”. A terrorfenyegetettség egyre nő, nagyon komoly nyugtalanság érzékelhető a nyugat-európai lakosságban, itt az ideje, hogy a politika újra gondolja a migráció kérdését – jelentette ki.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nézegessen lézengő Magyar Péter-tüntetőket - videó

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

life.hu

Erre senki sem számított: a hercegi pár 14 év házasság után beadta a válókeresetet

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába

POLITIK

Erdogan bírálta az amerikai egyetemi tüntetőkkel történteket

POLITIK

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Ezért erősítjük a honvédséget

POLITIK

CPAC- Hungary: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása