Létrehozva: 2019.07.15.

Szijjártó Péter: Brüsszel nyíltan támogatja az embercsempészetet

Brüsszel és az Európai Unió egyes nyugati tagállamai leleplezték magukat, miközben ugyanis világossá vált, hogy a migrációt nemcsak a szárazföldön, hanem a Földközi-tengeren is meg lehet állítani, folyamatosan és nyíltan támogatják és bátorítják az embercsempészetet.

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminiszterei tanácskozásának szünetében Szijjártó Péter magyar újságíróknak hangsúlyozta:

világossá vált, hogy Brüsszel és egyes nyugat-európai uniós tagállamok célja és érdeke nem más, mint hogy minél több bevándorló jöjjön Európába.

A migrációt szervező erők ismét támadásba lendültek, az ezt támogató európai uniós tagállamok pedig nyíltan az embercsempészek oldalára álltak. Látható, hogy a Földközi-tengeren nemzetközileg szervezett, politikai eszközökkel támogatott embercsempészet zajlik.

A miniszter szerint a migráció szempontjából Európa számára két megoldás lehetséges. Vagy az embercsempészek oldalára helyezkedik, vagy pedig Matteo Salvini olasz belügyminiszternek a magyar véleménnyel is egybehangzó álláspontjára, amely azt szorgalmazza, hogy Európába csak legálisan lehessen belépni.
    
A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette, az embercsempészet, és az embercsempészeti tevékenységet folytató civil szervezetek támogatása azt váltja ki, hogy újabb migrációs hullámok indulnak Európa irányába. Ez a politika ugyanis bátorítja az embereket, hogy fizessenek az embercsempészeknek, szálljanak hajókra, hiszen egy civil embercsempész hajó úgyis kimenti és olasz, vagy a máltai kikötőkbe szállítja őket.

Szijjártó Péter hozzátette:

egy újabb bevándorlási hullám jó ürügy lesz arra, hogy a korábbi támogatók újra érveljenek a migránsok tagországok között, kvóták alapján történő, kötelező elosztási mechanizmus mellett.

A magyar emberek e tekintetben világos álláspontot foglaltak el: Magyarország semmilyen kvótajavaslatot nem támogat, semmilyen kvótát nem alkalmaz sem most, sem a jövőben. "Tűzzel játszanak" azok az országok, amelyek egymás között kívánják elosztani az Európába érkezett migránsokat, ugyanis "Európa európaiságát, jövőjét, kultúráját és identitását" veszélyeztetik - tette hozzá a miniszter.

Botrányosnak és megdöbbentőnek nevezte, hogy Európában hőssé avatnak nemzeti szuverenitást sértő embereket, embercsempészeket, akik tevékenysége miatt emberek, köztük határt védők kerülnek veszélybe.

Ha az unió világossá tenné, hogy Európába csak szabályosan lehet bejönni, azzal lehetne emberéleteket menteni - húzta alá.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

mandiner.hu

Ezért nem kellettek Ukrajnának Karácsony Gergely ajándékai

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

hirtv.hu

Gulyás Gergely is reagált Magyar Péter hangfelvételére

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-