3 éve

Fekete-Győr nekiment Gyurcsány Ferencnek

Fekete-Gyõr András a Momentum elnöke egy keddi lapinterjúban Gyurcsány Ferenc nélküli Demokratikus Koalícióról beszélt, amivel belháborút kezdhet a Momentum és a DK között.

A vasárnapi EP-választáson az ellenzéki oldalon a legjobban szereplő két ellenzéki párt kedden már egymásnak is esett - írja az Origo.hu.

Fekete-Győr András az említett interjúban teljesen váratlanul nekiment Gyurcsány Ferencnek, arról fantáziálva, milyen is lenne a bukott kormányfő nélkül a DK.

Kérdés: Van DK Gyurcsány nélkül?

Fekete-Győr: Lennie kell. Sok DK-st is biztosan zavar, hogy a DK egy one man show. És már egyre kevésbé az, ami örömteli.

Szavaiból az derült ki, hogy a Momentum elnöke azt szeretné, ha előbb-utóbb kilöknék Gyurcsányt saját pártjából.

Ez nem áll távol attól, amit ma a baloldali médiában lehetett olvasni, miszerint az önkormányzati választásra már most megkezdődtek a pozícióharcok, az EP-választás eredményének tudatában a Momentum újranyitná az ellenzéki tárgyalásokat.

Az április végi megállapodás értelmében Budapesten összesen 5 polgármester-jelöltet adna a Momentum, szemben a vasárnap leszereplő MSZP-Párbeszéd 12 indulójával. Gyurcsány ugyanakkor sietett leszögezni, egyelőre nem kíván variálni az eddig tető alatt hozottakon.

Hogy Fekete-Győr szeretné kiszorítani a bukott kormányfőt, az is mutatja, hogy egy kérdésre válaszolva leszögezte,

nem tudja elképzelni, hogy Gyurcsánnyal közös kormányban foglaljanak helyet.

A beszélgetés során volt még egy érdekes megjegyzése a politikusnak, amikor elárulta, a választás előtti estén írt egy posztot a tagságnak, hogy holnaptól lehet, hogy nem az a Momentum leszünk, ami ma vagyunk.

Hogy mit értett ezalatt, azt nem fejtette ki, mindenesetre eléggé úgy néz ki, hogy a Momentumnak alaposan megnőtt az étvágya a vasárnapi választást követően, ami komoly ellenzéki konfliktusokat és belső vitákat eredményezhet, hiszen a korábban „nyeregben lévő” pártok nem fogják ezt szó nélkül hagyni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!