5 éve

EPP frakcióvezetője: A Fidesz az Európai Néppárthoz tartozik

Manfred Weber szerint elvitathatatlan az a teljesítmény, amit Orbán Viktor a hazájáért és Európáért tesz.

Orbán Viktor szerdán az Európai Parlament plenáris ülésén szólalt fel. A magyar miniszterelnök után szót kért az Európai Néppárt frakcióvezetője is. Manfred Weber elmondta: ha Orbán Viktor munkájának minőségéről van szó Magyarországon, arról a munkáról, amit a hazájáért és ezzel Európáért tesz, akkor nem szabad Magyarországot Európa mumusaként beállítani. Magyarország sok területen kiemelkedő munkát végzett, és hogy kihez tartozik? 

A konzervatív politika a politikai családomhoz, az Európai Néppárthoz tartozik, és ott mi senkinek nem engedjük, hogy megmondják nekünk, hogy ki tartózik a néppárthoz, és ki nem

- tette hozzá Weber.

A frakcióvezető nagyra értékelte azt, hogy a magyar miniszterelnök elment az Európai Parlamentbe és mindig nyitott a párbeszédre. Az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint így kell európai módjára megoldani a konfliktusokat.

Ezzel Manfred Weber választ is adott arra a kérdésre, kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból – jelentette ki Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!