FÜLES

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.01. 13:42

Mindenre fény derült: ő a felelős valójában Diana hercegné haláláért

A hercegné tragikus halála annak idején az egész világot megrázta.

1997. augusztus 31-én vesztette életét Vilmos és Harry herceg édesanyja, Diana: a tragédia az egész világot mélységesen megrázta. Az egykori walesi hercegné Párizsban, autóbaleset következtében hunyt el, a halálát pedig a mai napig találgatások övezik. Nemrég megszólalt a hercegné és fiai testőre, Ken Wharfe, aki azt állítja, a történtekért nem más a felelős, mint Mohamed Al-Fayed, aki Diana utolsó szerelmének, Dodi Al-Fayednek volt az édesapja.

PRINCESS DIANA
Diana hercegné / Fotó: Northfoto

Wharfe és emberei közel 15 éven át gondoskodtak Dianáról, majd lecserélték őket Al-Fayed gárdájára: Mohamed Al-Fayed testőrcsapata mindössze nyolc hete vigyázott a hercegnére és gyermekeire, amikor a tragédia bekövetkezett.

A legfontosabb pont az, ami a közelmúltban kiderült Al-Fayedről. Félelemben tartotta a személyzetet, mindent irányítani akart. Pontosan ez történt 1997-ben Párizsban is. Al-Fayed maga irányította Diana és fia, Dodi minden ügyét, egész életét a Park Lane-i irodájából. De nem lehet úgy irányítani egy védelmi műveletet, ha nem vagy az adott országban. A lényeg az, együttérzek az olyanokkal, mint Rees-Jones, és a biztonsági csapat többi tagjával, mert féltek kimondani, hogy szerintük mi lenne a helyes, ha a véleményük bármilyen módon ellentétes volt azzal, amit Al-Fayed akart, vagy akár azzal, amit Dodi akart

- nyilatkozta Ken Wharfe, majd hozzátette, bár Rees-Jonesnak és  biztonsági csapatnak is köze van ahhoz, ami történt, de féltek bármit is javasolni, mert azzal Al-Fayed nem értett volna egyet. 

A biztonsági szakértő ezután elmondta, az egyetlen dolog, ami megakadályozhatta volna a borzalmat, az a sofőr, Henri Paul eltávolítása lett volna, aki szintén életét vesztette a balesetben.

Ő volt a baleset okozója, de nem mondhatták, hogy ne vezessen, hiszen 15-16 évig volt az Al-Fayed-dinasztia kulcsembere, sokkal feljebb volt a ranglétrán, mint Rees-Jones. Ha kivették volna a vezetői ülésből, mindez nem történt volna meg. De a félelem felülkerekedett ezeken az embereken

- jelentette ki Wharfe.

Henri Paul vérvizsgálatának eredményei szerint a vérében háromszoros volt a franciaországi ittassági határérték. A Diana halálával kapcsolatban lefolytatott vizsgálatok során kiderült, a férfit magánrendelésen kezelték az alkoholizmusa miatt, ám a családja tagadta, hogy ilyen gondjai lettek volna. A Ritz bárjából származó bizonyítékok azt mutatják, hogy két Ricardot - egy francia ánizsos szeszes italt - ivott, miközben Diana és Dodi távozására várt. A nyomozás során 22 órás tanácskozás után hivatalosan arra a következtetésre jutottak, hogy a balesetben részt vevőket jogtalanul ölték meg a sofőr, Henri Paul súlyos gondatlansága miatt, akinek szervezetében magas volt az alkoholszint, és a limuzinjukat üldöző paparazzi fotósok - írja a Life.hu.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek