FÜLES

Szerző

Létrehozva: 2024.09.07.

Kitálalt a volt komornyik: így emlékezik meg a család II. Erzsébet haláláról

Vasárnap lesz két éve, hogy elhunyt a brit királynő.

Vasárnap, szeptember 8-án lesz két éve, hogy örökre lehunyta a szemeit II. Erzsébet brit királynő. Az uralkodó 70 évig és 214 napig ült az Egyesült Királyság trónján, és noha fia, III. Károly is hatalmas népszerűségnek örvend, Erzsébetet továbbra is rettenetesen szeretik nem csak a szigetország lakói, de gyakorlatilag világszerte mindenütt. Épp ezért érdekel rengeteg embert, hogy vajon miként tölti a családja a gyásznapot. Nos, erről egy volt komornyik beszélt a közelmúltban.

II. Erzsébet királynő
II. Erzsébet királynő két éve hunyt el. Családja zárt ajtók mögött emlékezik meg róla – állítja a család volt komornyika  Fotó: AFP

Paul Burrell biztos benne, hogy a család a skóciai Balmoralban gyűlik majd össze, hogy megemlékezzenek a néhai uralkodóról. II. Erzsébet rettenetesen szerette ezt a birtokot, ráadásul élete utolsó napjait is itt töltötte, így illendő, hogy itt üljenek össze egy vacsorára, melyen III. Károly bizonyosan pohárköszöntőt is mond, megemlékezve édesanyja hét évtizedes uralkodásáról – írja a Mirror.

Hozzátette: Balmoral keserédes emlékeket ébreszthet a család tagjaiban, hiszen kétségtelenül itt érezni a királynő hiányát a leginkább. A birtok egyébként azért is volt különösen kedves II. Erzsébet számára, mert ide vonulhatott vissza a figyelő tekintetek elől. "Ma már látogatható a nagyközönség számára. A királynő utolsó bástyája a múlté. A királynő mindvégig ellenállt, és azt mondta, "nem, ez z utolsó sarok, amim maradt, ez a hely az enyém" – de most, hogy ő nincs többé, továbbléptünk egy másik generációra. Az idő halad, de ez a hely nem változik" – magyarázta az egykori komornyik.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek