Létrehozva: 2024.09.13.

Nem várt fordulat: mégis kibékülhet a királyi család és Harry herceg?

Az első fontos lépések már megtörténtek.

Az utóbbi időben igencsak elmérgesedett a viszony Harry és a királyi család között, ennek pedig nem tett jót a herceg botránykönyve, a Tartalék sem. A viszony rendezésére korábban is voltak próbálkozások, de azok eddig mind kudarcba fulladtak.

Meghan Markle volt az, aki megkezdte az állítólagos béketárgyalásokat / Fotó: AFP

Ám úgy néz ki, hogy most végre talán összejöhet a megbékélés. Ugyanis a pletykák szerint Meghan Markle felvette a kapcsolatot Vilmos herceg feleségével. A sussexi hercegné azután tett lépéseket Katalin felé, miután Harry titokban meglátogatta az édesapját annak rákdiagnózisa után.

Február 6-án, egy nappal azután, hogy a Buckingham-palota bejelentette, hogy III. Károly királynál rákot diagnosztizáltak, Harry herceg egy rövid időre, 24 órára Nagy-Britanniába utazott, hogy meglátogassa beteg édesapját. A hírek szerint ez sarkallta Meghant is arra, hogy felkeresse Katalint.

Harry arra fókuszált, hogy minőségi időt töltsenek együtt

- mondta egy informátor, megjegyezve, hogy a találkozó - amelyre a Clarence House-ban, Károly és Kamilla királyné londoni otthonában került sor - barátságos és meghitt volt. „Károlyt rendkívül meghatotta Harry gesztusa."

Lapértesülések szerint azonban Katalin betegsége - és gyógyulása - lehet a közelgő fegyverszünet katalizátora. 

„Ez lehet a kiindulópont. Egyetértés van köztük abban, hogy az élet túl rövid, így van remény arra, hogy ez elvezet a békéhez” - mondta egy forrás.

A mély sérelmek ellenére Harry és Károly az elmúlt hónapokban újra kapcsolatba kerültek egymással. Bennfentesek szerint a király egy ideje már nagyon szeretne kibékülni kisebbik fiával. A februári titkos találkozásuk érzelmes volt.

Harry felugrott az első repülőre, és Meghan teljesen egyetértett azzal, hogy Harrynek ott a helye. Elmondhatta az apjának, hogy szereti őt, és teljesebb képet kaphatott arról, hogy Károly mivel is néz szembe

- nyilatkozta egy bennfentes.

A Harry és rokonai közötti szakadék egyre csak mélyült, mióta ő és Meghan kiléptek a királyi család kötelékéből. Olaj volt a tűzre az Oprah Winfreynek adott interjú, amelyben rasszizmussal vádolták a királyi család egyik tagját, és nyíltan megvitatták Meghan és Katalin hírhedt vitáját, amikor Sarolta koszorúslányruhája miatt különböztek össze. Majd a Netflix doku-sorozatában, a Harry&Meghanban a pár azt állította, hogy a királyi család negatív történeteket ad ki róluk a brit sajtónak figyelemelterelés céljából, végül 2023-ban megjelent Harry Tartalék című memoárja, amiben azzal vádolta bátyját, hogy nekiment egy Meghanról szóló vita során - emlékeztet cikkében a Life.hu.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek