tóth gabi
Igazi nyusziváró édességet készített Gáspár Bea, közben pedig a szokásaikról is mesélt.
Köztudott, hogy Bea asszony mennyire otthon van a konyhában, sőt, kimondottan profin mozog ott. A főző műsorokból is jól ismert édesanya most a Mokka vendége volt, ahol már a húsvétra készültek, ugyanis egy ínycsiklandó répatortát készített Gáspár Bea.
Kiderült ugyanis, hogy Gáspáréknál körülbelül már 10 éve nincs húsvét répatorta nélkül, valamint az is, hogy Bea ezt az ünnepet sokkal jobban szereti, mint a karácsonyt. Sütés közben arról is beszéltek, hogy ez az édesség nem rég került csak be a magyar köztudatba, hiszen ha répára gondol az ember azt sokkal inkább egy levesben képzeli el, mint egy desszertben.
Bea elmondta, hogy náluk sem maradhat el az ikonikus füstölt sonka és a tojás, de emellett franciasaláta, burgonyasaláta és megannyi zöldség is megtalálható az ünnepi asztalon. Sőt, ha kapnak a faluban bárányt, akkor még abból is különböző fogások készülnek. Azonban van egy szokás, amivel hadilábon állnak, ugyanis, mint kiderült, a böjtölést sosem bírták pár napnál tovább betartani.