1 éve

Schobert Norbi fájdalmas vallomása: „Nagyapám a testével védte az apámat”

Borzalmas családi tragédiáról vallott a fitneszguru. Nagyszülei a holokauszt áldozatai közzé tartoznak.

Schobert Norbi családja számára nem ismeretlen fogalom a fájdalom. Nemrég Rubint Réka veszítette el az édesanyját, most pedig férje egy megdöbbentő családi titokról számolt be.

A fitneszguru soha nem ismerte az apai nagyszüleit, ám néhány éve megtudta, hogy kegyetlen halált haltak mindketten, előtte borzalmas kínokat átélve – tudta meg a Blikk.

Schobert Norbi fájdalmas történetet osztott meg (Fotó: Szabolcs László/Ripost)

A fitneszguru sokáig az édesapját sem ismerhette, harmincöt éves korában találkoztak először. A zsidó származású fotográfussal ezután élete végig jóban maradtak. A családegyesülésnek köszönhetően pedig több megrázó részletet is megismert ősei megpróbáltatásairól.

„1944-ben, a Szálasi-kormány idején szétválasztották a nagyszüleimet. Nagyanyámat Bergen-Belsenbe vitték a koncentrációs táborba, ahol halálra kínozták és elégették. Nagyapámat a lakásukból rángatták el az akkor még kisfiú édesapámmal együtt a nyilasok, majd egy térre vitték, ahol 50 másik értelmiségi zsidóval együtt halomra lőtték őket. Nagyapám a testével védte apámat, így úszta meg a sortüzet, de egy golyó így is átütötte a bő lódenkabátját a hónalja alatt. Megpördült, beütötte a fejét és elájult az édesapja alatt. Szerencse, hogy a nyilasok nem jártak körbe, hogy mindenkit fejbe lőjenek, csak otthagyták a testeket” – csuklott el Norbi hangja a szörnyű történet felidézésekor.

„A lakásukba soha többé nem mehetett vissza, szinte azonnal beköltöztek oda nyilas fiatalok, így semmi kézzelfogható emléke nem maradt a szülei után” – sóhajtott Norbi, aki gyerekeinek már elmesélte a nagyszülők történetét.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!