Létrehozva: 2020.04.09.

Különleges hagyomány: így ünneplik a húsvétot Csepregi Éváék

Csepregi Éva és családja a koronavírus-járvány miatt nem ünnepelhet együtt húsvétkor, azonban mégis találtak megoldást arra, hogyan tölthetnének el egy kis időt közösen a szabályok betartása mellett. Arról nem beszélve, hogy a különös sokéves hagyományt így is megtarthatják.

A koronavírus-járvány miatt Csepregi Éváéknál az idei húsvét más lesz, mint az eddigiek. Az énekesnő hetek óta önkéntes karanténba vonult, és bár egy házban él a fiával, Dáviddal és annak menyasszonyával, csak ritkán találkoznak. Ilyenkor is tartják a 3-4 méteres távolságot egymástól, és ez az ünnep alatt sem lesz másként.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

”A szomorú helyzet ellenére is készülünk a húsvétra. Előbányászom a díszeket, hogy a hangulat legalább adott legyen, és szépen körberakom vele a lakást. A fiam és a menyasszonya már be is vásároltak, úgyhogy húsvéti sonka és tojás biztosan kerülni fog az asztalra„ – kezdte a Ripost-nak Éva. Az énekesnő elárulta, a húsvéti menü náluk nem akármilyen tálalásban kerül az asztalra. Éva gondosan figyel arra, hogy az alkalomhoz illően díszítse a tányérokat a finomságokkal, és bár a helyzet ellenére nem lehet együtt a család, mégis találtak megoldást a közös ünneplésre.

”Ha jó az idő, akkor azt meg szoktuk oldani, hogy együtt ehessünk. Amikor főzök, akkor kirakom a fiataloknak a teraszra az ételt, én pedig a házban maradok, 3-4 méterre tőlük. Valószínűleg ez így lesz most is. Dávidék kiülnek, én meg vagy becsukom az ajtót és az üvegen keresztül nézem őket, vagy nyitott ajtónál beszélgetünk. Sajnos most muszáj megtartanunk a távolságot” – fogalmazott a Neoton Família dívája.

A koronavírus-járvány miatt idén a locsolás is elmarad náluk, ami Évának nagy szívfájdalom, hiszen egy különleges hagyományt szakítanak meg.

”Locsolásról most szó sem lehet! Ezt nagyon sajnálom, mert Dávid ilyenkor mindig be szokott öltözni skót népviseletbe az édesapja miatt. Szoknyát is húz! Abban reménykedek, hogy most is így tesz majd, annak ellenére, hogy meglocsolni nem tud. Nagyon örülnék, ha ez a szokása megmaradna„ – tette hozzá az énekesnő, aki továbbra is arra buzdít mindenkit, aki teheti, hogy maradjon otthon, és tartsa be az óvintézkedéseket, hiszen ezzel megfékezhetjük a járvány terjedését.

 

Ukulelézni tanul Éva igyekszik lefoglalni magát az önkéntes karanténban. Folyamatosan tartja a kapcsolatot a zenekar tagjaival, akikkel online koncerteket adnak, énekórákon vesz részt, emellett pedig új dolgok tanulására is fordít időt. ”Próbálom magamban tartani a lelket! Heti rendszerességgel tornázok a térdem miatt, sokat kell bicikliznem. Emellett ukulelézni tanulok. Természetesen az Over the Rainbow-t kezdem el tanulni. Most mindenki meg tudja valósítani azt, amire eddig nem volt ideje” – árulta el lapunknak Éva.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

ripost.hu

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Stana Alexandra és Marics Peti újra együtt: most jelentették be

FÜLES

Mire készül? Titkos forgatáson járt a várandós Patai Anna

FÜLES

Így kísérték végső útjára Tordy Gézát – galéria

FÜLES

Stana Alexandra a szerelmi életéről vallott, mindenkit meglepett