Fillérekből elkészítheted Bereczki Zoltán ízletes receptjét!
A sármos színész nemcsak a színpadon képes a tökéletes alakításra, hanem a konyhában is! És nem is kell mélyen a pénztárcádba nyúlni, hogy elkészíthesd ezt a finom, hétvégi menüt!
Azért van szükség ilyen nagy mennyiségű sóskára, hogy sűrű legyen a leves, annak ellenére, hogy nem rántjuk be!
Lobogó vízbe dobjuk, ha összeesett, szűrjük le, és turmixoljuk össze botmixerrel. Fazékban kb. másfél liter vízzel forraljuk.
Ízesítsük: fűszersóval, lehetőleg nádcukorral és egy fél citrom levével. Végül tegyük bele a tejfölt.
Grillezett szárnyas pecsenye pikáns szószokban
Hozzávalók:
- csirkemell, csirkecomb
- paradicsom
- paprika
- cukkini
- gomba
- kukorica
- narancs
- alma
- hagyma
A narancsot hámozzuk, az almát csak csumázzuk, de mindent szeleteljünk fel: a gombát, hagymát, cukkinit lehet vékonyra, a paradicsomot kicsit vastagabbra, az almát, narancsot pedig ujjnyi vastagra.
A kukoricát kicsit előfőzzük. Az őszibarackot beletehetjük úgy, mint a narancsot meghámozva, kimagozva, vagy csak egyszerűen félbevágva. A paprikát csak úgy, mintha szendvicsre menne. Ha a kukorica kész, szeleteljük fel kb. két ujjnyi vastag szeletekre.
Fontos, hogy ne legyen túl forró a sütőlap/grill, mert az ízeknek jól össze kell érniük. Jöjjön az olíva, hagyma.
Innentől csak arra figyeljünk, hogy mi milyen gyorsan sül meg, illetve, hogy mennyire kell, hogy megsüljön.
A gombával és a cukkinivel folytassuk, majd a paradicsommal, paprikával, naranccsal és az almával. Ezután jöhetnek a fűszerek!
A fedőt mindig rakjuk vissza, különben elszaladnak az ízek, illatok.
Most jön a szósz!
Kezdjünk a mustárral, és végül a húst is tegyük rá. Szorítsunk neki helyet, két perc múlva pedig fordítsuk meg. Végül egy kis mézzel öntsük nyakon.