tóth gabi
Végre itt van a mindenki által kedvelt kakaós csiga diétás változata. Soha többé nem kell lemondanod gyerekkorod kedvenc péksüteményérõl. Bátran majszolhatod még diétázás közben is!
Erről a jól ismert finomságról eddig csak álmodoztál, ha tartottad magad a diétához. Most megmutatjuk, hogy tudod ezt a nagy kedvencet kímélő változatban is elkészíteni.
Knap Daniella receptje
Hozzávalók:
(24 db-hoz)
Tészta:
Töltelék:
Így készítsd el!
1. A tésztához a lisztet az élesztővel egy tálba keverd össze.
2. Egy másik tálban a meglangyosított tejet az olvasztott vajjal, a tojással, az édesítővel és a csipet sóval kézi habverővel keverd homogénre.
3. A kenyérsütőgép üstjébe vagy egy dagasztógépbe először öntsd bele a folyadékokat, majd arra a szárazanyagokat és indítsd el a dagasztást. Amikor a tészta jól összeállt, akkor vedd ki és vágd két részre. Egy lisztezett szilikon lapon néhány mm vastagságúra nyújtsd ki az egyik tésztát.
4. A töltelékhez valókat keverd össze egy tálban, majd a felét a kend rá egyenletesen a kinyújtott tésztára. Tekerd fel a megkent tésztalapot, majd éles késsel vágd 12 kis darabra. A másik tésztát is ugyanígy nyújtsd ki, töltsd meg, tekerd fel és vágd fel.
5. A csigákat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd húzz a tepsire egy nagyobb műanyag zsákot, és zárd le. Langyos helyen kb. 35 percig keleszd így a tésztát.
6. A 170-180C-ra felmelegített sütőben a megkelt csigákat süsd aranybarnára kb. 15 perc alatt.
Jó étvágyat hozzá!
Tippek:
- a dagasztás után, rögtön formázd, töltsd és keleszd, később nem tudsz már vele dolgozni
- a tésztát legjobb egy kb. 30 fokos, lekapcsolt sütőben keleszteni
- a tepsit azért érdemes becsomagolni egy műanyag zsákba, mert így pára képződik és könnyebben megkelnek a csigák