Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2017.10.23.

Mini kakaós csiga diétázóknak: Édes finomság cukor nélkül

Végre itt van a mindenki által kedvelt kakaós csiga diétás változata. Soha többé nem kell lemondanod gyerekkorod kedvenc péksüteményérõl. Bátran majszolhatod még diétázás közben is!

Erről a jól ismert finomságról eddig csak álmodoztál, ha tartottad magad a diétához. Most megmutatjuk, hogy tudod ezt a nagy kedvencet  kímélő változatban is elkészíteni.

Mini kakaós csiga

Knap Daniella receptje


Hozzávalók:

(24 db-hoz)
Tészta:

  • 25 dkg Update1 Esti lisztkeverék
  • 2 dl langyos tej
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 2 db M-es méretű tojás
  • 7 g instant élesztő
  • 1 teáskanál Update1 Lovely Sweet
  • 1 csipet só
  • Töltelék:

  •  6 dkg olvasztott vaj
  •  4 evőkanál holland kakaópor
  •  4 evőkanál eritrit
  • Így készítsd el!

    1. A tésztához a lisztet az élesztővel egy tálba keverd össze. 

    2. Egy másik tálban a meglangyosított tejet az olvasztott vajjal, a tojással, az édesítővel és a csipet sóval kézi habverővel keverd homogénre.

    3. A kenyérsütőgép üstjébe vagy egy dagasztógépbe először öntsd bele a folyadékokat, majd arra a szárazanyagokat és indítsd el a dagasztást. Amikor a tészta jól összeállt, akkor vedd ki és vágd két részre. Egy lisztezett szilikon lapon néhány mm vastagságúra nyújtsd ki az egyik tésztát.

    4. A töltelékhez valókat keverd össze egy tálban, majd a felét a kend rá egyenletesen a kinyújtott tésztára. Tekerd fel a megkent tésztalapot, majd éles késsel vágd 12 kis darabra. A másik tésztát is ugyanígy nyújtsd ki, töltsd meg, tekerd fel és vágd fel.

    5. A csigákat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd húzz a tepsire egy nagyobb műanyag zsákot, és zárd le. Langyos helyen kb. 35 percig keleszd így a tésztát.

    6. A 170-180C-ra felmelegített sütőben a megkelt csigákat süsd aranybarnára kb. 15 perc alatt.


    Jó étvágyat hozzá!


    Tippek:
    - a dagasztás után, rögtön formázd, töltsd és keleszd, később nem tudsz már vele dolgozni
    - a tésztát legjobb egy kb. 30 fokos, lekapcsolt sütőben keleszteni
    - a tepsit azért érdemes becsomagolni egy műanyag zsákba, mert így pára képződik és könnyebben megkelnek a csigák

     



     

                                        

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek