Marics Peti
Sonkával, szalonnával szoktad készíteni a rántottádat? Mutatunk egy egészen új variációt, amely ugyanúgy tele van zsírégetõ fehérjével, mint a korábbi típusok, mégis sokkal üdébb ízélményt ad!
Nem titok, hogy a reggel elfogyasztott bőséges fehérjeadag sokáig eltelít, segít abban, hogy ebédig ne akarj újra enni – főleg ne valamilyen cukros, finomított szénhidrátban gazdag péksüteményt. Így már kora reggel elindul a zsírégetés. Ha azonban még tovább szeretnéd turbózni a rántottádat, tegyél hozzá finom zöldeket – a póréhagymás-szárzelleres rántotta például egészen friss, nyári ízélményt ad, egészen megújítja a szokásos módon vöröshagymával, szalonnával, sonkával készülő rántotta műfaját. Ráadásul a zöldfélék rengeteg vitamint és rostot is a szervezetedbe juttatnak.
Hozzávalók 4 személyre:
Így készítsd el:
1. Verd fel a tojásokat, közben add hozzá a sajt felét, és az olívaolajat, majd az apróra vágott petrezselymet, a sót és a borsot is.
2. Darabold fel a zellert és a póréhagymát, szeleteld fel a hagymát, majd párold meg őket kissé a kiolajozott serpenyőben.
3. Vedd lejjebb a lángot, majd öntsd a zöldfélékre a tojásos keveréket, szórd rá a maradék sajtot és fedd le.
4. Vedd még lejjebb a lángot, és addig süsd a rántottát, amíg a széle barnulni nem kezd, ekkor vedd le a lángról. Ha a közepén esetleg nyers maradt volna a tojás, told be egy-két percre a grillsütőbe, hogy a teteje is megpiruljon.