Magyar Péter ünnepelni kezdte a "nők elleni erőszakot"

INSIDER
Létrehozva: 2016.12.02.

Szuper trükk, hogy percek alatt tökéletesre hűts egy üveg bort

Van az úgy, hogy nem tudod elõkészíteni a fogyasztásra szánt bort, ám a vendégek mindjárt megérkeznek. Itt a segítség, egy szuper gyors hûtési ötlet.

MI KELL HOZZÁ?

  • Jeges vödör
  • Jég
  • Víz
  • Bor
  • MIT TEGYÉL?:

    1. Szórj egy jó adag jeget a vödörbe.

    2. Önts rá ugyanannyi mennyiségű vizet, hogy ellepje.

    3. Adj hozzá fél maréknyi sót.

    4. Keverd át párszor a boros üveggel, majd hagyd benne hűlni kb. 25-30 percig.

    5. Ne felejtsd el leöblíteni az üveget, mielőtt kibontod. Nehogy a sós víz elrontsa a bor ízét.

    MIÉRT MÛKÖDIK?

    A só felturbózza a jég olvadását, ezért a víz szinte pár perc alatt lehűl nagyon alacsony hőfokra. Így a beleállított bor is sokkal gyorsabban éri el az ideális fogyasztási hőmérsékletet.

    A BOROK OPTIMÁLIS HÕFOKA:

    1. Fehér- és roséborok

    Minél értékesebb egy bor, annál kevésbé kell behűteni. A nemes borokat tönkre teheti a túl alacsony hőmérséklet. 10 foknál ne hűtsd le jobban a könnyű borokat. 12 foknál a nemesebb fehér borok  legfinomabb ízanyagai megmaradnak.

    Fiatal fehérborokat és desszert borokat 8-10 fokon, könnyű közepes fehér- és roséborokat 11 fokon, a testes fehérborokat 12-13 fokosan ideális fogyasztani.

    2. Vörösborok

    A vörösborokat ideális szobahőmérsékleten szervírozni. Egyes könnyű vörösborok finomabbak 12-14 fokosan. A közepes vörösborokat 15-16 fokon, a nehéz vörösborokat 16-18 fokon fogyaszd.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek