Létrehozva: 2024.03.08.

Válassz egy virágot, kiderül, milyen istennő lakik benned

Nőnap alkalmából a férfiak virággal köszöntik a hölgyeket; ám ez kiváló alkalom arra is, hogy a nők is ünnepeljék saját magukat! Hiszen a fárasztó hétköznapokon nehéz kapcsolódni a nőiességünkhöz. Válassz egy virágot, és fedezd fel, melyik istennő tulajdonságait hordozod magadban!

Nőnek lenni nem könnyű, hiszen napi szinten rengeteg, egymással teljesen ellentétes szerepkörben kell helytállni, ráadásul sokszor a társadalom által előírt nőideálok sem segítenek, hogy az ember ünnepelni tudja a saját nőiességét. A lelke legmélyén azonban minden nőben lakozik egy görög istennő; tesztünk segítségével megtudhatod, hogy benned melyik ősi isteni erő dominál. A feladat egyszerű: nézz rá a képre, és válaszd ki pár másodpercen belül azt a tavaszi virágot, amelyik a legjobban tetszik. Utána pedig görgess a leíráshoz…

Benned melyik istennő lakik? Válassz egy virágot, és megtudod! Fotó:  Shutterstock

1. Krókusz: Artemisz

A Hold, a vadászat és az íjászat istennője szülésnél védelmezi a nőket és a gyerekeket. Pillantása tiszta, éles, a világot gyönyörűnek és titokzatosnak látja. Az Artemisz erejét hordozó nők fiatalon az apjuk elismerését keresik, ha nem kapják meg, dacosak lesznek – később is szükségük van a visszajelzésekre. Elvei és céljai olyan fontosak számára, hogy semmi nem tántoríthatja el tőlük, nem szereti az elnyomást, mindenkinek segít, akit igazságtalanság ért. Párkapcsolatban, szerelemben az egyenjogú szövetséget keresi, kerüli azokat a férfiakat, akik uralkodni akarnak rajta; gyakori, hogy megtartja a házasság után is a lánykori nevét.

2. Gyöngyvirág: Héra

A házasság istennője leginkább arról ismert, hogy Zeusz felesége volt, és mai napig az elköteleződés kötődik a nevéhez. Így nem csoda, hogy a Héra erejét magukban hordozó nő legfőbb célja az életben a pártalálás; egyedül elveszettnek érzi magát, és még egy rossz kapcsolathoz is hajlamos a végletekig ragaszkodni. Párját helyezi a középpontba, gyakori, hogy sikeres férfihoz megy férjhez, és közel áll a szívéhez a háztartásbeli szerep. Hajlamos a féltékenységre, a nagy jelenetek rendezésére, gyanakvásra, és ha csaláson éri a férjét, bosszút áll a szeretőn. Számára a házasság egy egész életre szóló szövetség, csak végső esetben válik el.

3. Nárcisz: Aphrodité

A szerelem istennője soha nem vált a férfiak áldozatává, a mitológiában kapcsolatai a kölcsönös szenvedélyen alapultak. Szerelmet, szexuális vágyat és alkotás iránti vágyat ébreszt a férfiakban. Azok a nők, akik az ő energiáit hordozzák, életük során rengeteg férfira hatást gyakorolnak, és akiben erősek ezek az energiák, annak nehéz monogámnak maradnia. Párját elbűvöli, hiszen mindent, így a szerelmet is teljes odaadással műveli; ám sajnos hamar ki is ábrándul, és új szerelmet talál. 

4. Tulipán: Hestia

A bölcs istennő a házi tűzhely őrzője, aki a fényt, meleget, spiritualitást képviseli. Az a nő, akiben az ő ereje dominál, kislányként koravénnek hathatott, aki nyugodt, szeret egyedül lenni. Felnőttként távol tartja magát a nagy társaságoktól, bulizástól; szívesen, elmélyülten végzi a házimunkát, mintha csak meditálna. Elismerés, hatalom helyett a hagyományos női szerepkör vonzza, nem rivalizál a férjével, hátországot nyújt és hűséges – de ez nem jelenti azt, hogy a férfitól függ, és ne őrizné meg önállóságát. A férfiak számára ő nyújtja az otthon melegét, jó hangulatot teremt, és mindig támaszt nyújt.

5. Jácint: Déméter

A természet istennője az anyák szimbóluma, gyakran ábrázolják érett gabonával a kezében. Akiben az ő ereje lakik, már kisgyerekként is szeretett másokról gondoskodni, segíteni. Nem ritka, hogy segítő hivatást választ felnőttként, de legjobban az anyaságban teljesedik ki. Kapcsolataiban is anyáskodó, gondoskodó, mindig figyel mások igényeire, és gazdag az érzelemvilága. Gyakori, hogy gyerekes, infantilis férfi kerül mellé társnak. Az anyaságra egész életében vágyik, így könnyen lehet, hogy fiatal, amikor az első gyereke születik. Anyaként minden nehézséggel szembeszáll, hogy a gyerekei jólétét biztosítsa, és igazi anyatigrisként védi őket. Hajlamos azonban túlfélteni, önállótlanná nevelni a gyerekeket, mert nehezen engedi el őket, félelmet él meg, ha a gyerekek önállósodni akarnak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

origo.hu

Váratlan hír érkezett Oroszországból, ez mindent megváltoztat

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

mandiner.hu

Kövessék a pénzt! – a CIA egykori specialistája kitálalt az Északi Áramlat felrobbantásáról

origo.hu

Demcsák Zsuzsa elfenekelte Marics Petit - videó

travelo.hu

Kína egyik legvonzóbb látványosságáért most csak Fejér megyéig kell menni

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Ez a 4 csillagjegy mindent túlgondol. Te köztük vagy?

EZO

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

EZO

4 csillagjegy, akikre április végén nagy harc vár! Érdemes készülniük

EZO

Ekkor nézz az égre: különleges együttállást láthatsz, mely gyökeresen megváltoztatja a szerelmi életed

EZO

Megsúgták az égiek, a pénz miatt nem stresszel ez a 3 csillagjegy!

EZO

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

EZO

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?