Létrehozva: 2021.11.25.

Tetoválás és csillagjegyek: nem mindegy, milyen szimbólum kerül a testre

A modern tetoválások ma már az önkifejezés eszközei, ezért nagy gonddal érdemes kiválasztani a megfelelőt. Egy tetoválás sokat elárul viselőjéről, ahogy a csillagjegyek is az ember személyiségéről. Lássuk, milyen tetoválás illik a legjobban a különböző csillagjegyekhez!

A tetoválás művészete legalább 5000 évvel ezelőttre nyúlik vissza, sokkal régebbre, mint az asztrológia tudománya. Már az időszámítás előtti időkben jelen volt az egyiptomi, mezopotámiai kultúrában, a görög trákoknál az előkelőség jele volt, a skótok és a piktek családi hovatartozásukat fejezték ki vele. Időszámításunk után Japánban terjedt el a színes tetoválás, mivel színes ruhát csak a királyi család hordhatott, a közemberek testüket színes motívumokkal ékesítették. Amerikai, afrikai és óceáni népeknél is gyakori volt a test díszítése bőrbe karcolt jelekkel.

A tetoválásnak – esztétikai funkcióján kívül – társadalmi jelentősége is volt. A polinéziaiaknál a tetoválás mintája és nagysága társadalmi hovatartozás, rang szerint változik. Afrikában például egyes törzseknél az arcon elhelyezett tetoválási mintákból meg lehet állapítani a törzsi hovatartozást is. Új-Zélandon a tetoválás annyira fontos, hogy a halottak emlékére faragott szobrokon nem az arcvonásokat, hanem a tetoválási mintáikat vésik a faragványra.

Kos:

A Kosokban rejlő merész és fékezhetetlen energiákat egy nyíl tudja megfelelően szimbolizálni. Ugyanolyan céltudatosak és határozottak, mint egy kilőtt nyíl röppályája. Hirtelen ihletből fakadó tetoválások és a nagy, merész motívumok, mint például a kelta stílusú minták is illenek a Kosokhoz. Legideálisabb helyen az alkaron vagy a lábszáron helyezkednek el, hogy mindenki a csodájára járhasson.

Bika:

A Bikák a kisebb, visszafogottabb tetoválást részesítik előnyben, a tarkó vagy a könyök feletti rész például tökéletes hely egy diszkrét szimbólumra, ami közel áll a szívükhöz. Ilyen például egy római számmal jelölt dátum vagy becenév, kis szív, de mivel szeretnek utazgatni és kikapcsolódni, az utazással kapcsolatos tetoválások is ideálisak, mint a repülő, vitorlás, pálmafa vagy akár geometrikus hegy vonalai.

Ikrek:

Az Ikrek kettős jel, egyszerre játékos és kíváncsi, valamint rafinált és intelligens. Mozgás- és levegőigénye óriási, ezért a madár és az ezzel kapcsolatos szimbólumok, mint a toll és a szárnyak kitűnően jellemzik az Ikrek szabadságvágyát. A páros ábrázolások is remekül illenek hozzájuk, vagy egy olyan állat vagy növény szimmetrikus képe, melynek jobb és bal oldala más stílusban van megrajzolva.

Rák:

A családcentrikus és önzetlen, hűséges Rákok bizonyosan olyan tetoválást választanak magukhoz, amelyhez érzelmileg kötődnek. Szeretteik nevét, születési dátumát, akár római számmal, biztosan szívesen viselik magukon. Egy szívverés tetoválás egy fontos szóval vagy névvel kiegészítve bizonyosan különleges jelentéssel bír számukra, de a horgony is, mint az elköteleződés szimbóluma is illik hozzájuk.

Oroszlán:

Az erős és céltudatos Oroszlánok a tetoválásaikban is szeretnék kifejezni önmagukat. Kézenfekvő tehát egy oroszlán ábrázolás tetoválásként, ami kifejezi a csillagjegy erejét és cselekvőképességét. Mivel ők általában a társaság központi alakjai, egy korona alakú tetoválás is találó, de jöhet minden olyan képi vagy állat ábrázolás, amely a hatalmat szimbolizálja.

Szűz:

Ha az egészségtudatos és testükre nagyon figyelő Szüzek tetoválásra szánják magukat, akkor az különleges kell legyen. Érzelmi jelentéssel bíró idézetek vagy geometrikus szimbólumok, születési dátumok lehetnek ezek, de az sem kizárt, hogy saját maguk tervezik meg a tetoválásukat, hogy igazán egyedit alkothassanak. Az biztos, hogy aprólékos és kreatív művészeti alkotás lesz.

Mérleg:

Igazi társas jegy, aki szereti megosztani életének minden pillanatát a szeretteivel. Egy közös tetoválás egy hozzá közel álló személlyel nagyon jól kifejezi az összetartozásukat. A Mérlegek szeretik, ha a végeredmény esztétikailag tökéletes, és csak olyasmit tetováltatnak magukra, ami harmóniát sugároz. A természeti képek, növények, madarak, hullámok, kagylók, csikóhal, égitestek mind-mind a kedvenceik.

Skorpió:

A Skorpió kétségtelenül az egyik legszenvedélyesebb csillagjegy, ezért ezek az emberek szívesen tetováltatnak, és minden olyan szimbólum szóba jöhet, ami ezt a hevességet és vibrálást ábrázolja, vagy netán kirívó. Ha virág, akkor a rózsa a legkifejezőbb, ha állat, akkor a főnixmadár, a kígyó vagy sárkány, de a nonfiguratív motívumok is közel állnak hozzájuk, mert figyelemfelkeltőek és titokzatosak, mint ők maguk.

Nyilas:

A Nyilas csillagjegy szülöttei igazi kalandorok, szinte biztos, hogy bakancslistát is vezetnek arról, hogy hová szeretnének még eljutni. Minden kultúrára és új ismeretre nyitottak, ezért a tetoválásaik is erről árulkodnak. Iránytű, térkép, földgömb vagy egy kedvenc földrajzi hely koordinátái nagyon illenek hozzájuk. A merészebbek kisebb tájképeket, vallási idézeteket, idegen nyelvű bölcsességeket varratnak magukra.

Bak:

A Bak rendkívül komoly és céltudatos csillagjegy, ezért ha tetováltat, akkor legfőképpen célkitűzéseit, hitvallását örökíti meg, vagy olyan motívumot választ, ami eddig elért eredményeire emlékezteti, hogy inspiráló energiákat meríthessen belőle. Csodás lehet egy motiváló idézet, ami őt jellemzi. A yin yang szimbólum is illik hozzá, a természeti motívumok közül egy szép fa jelképezi a Bak szilárdságát, legyőzhetetlenségét.

Vízöntő:

A mindig új eszméket, új világlátást kereső Vízöntők nem elégednek meg egy általános tetoválással, ők biztosan egyedi dizájnt készíttetnek és a legszokatlanabb helyekre is tetováltatnak, mint például a lábujj és a fül mögötti terület. A spirituális szimbólumok, mint az univerzumot jelképező mandala vagy az indián álomfogó, és a mitikus lények, mint a sellő, Pegazus különösen illik a Vízöntők szellemiségéhez.

Halak:

A Halak személyisége sokrétű, gyakran szentimentális, imádnak a képzeletbeli világába menekülni. Fontosak számukra az érzelmek, szeretik a jelen minden percét megélni. A légies, könnyed tetoválások, mint például a pillangó, fecske sziluett, vagy pici szimbólumok az ujjakon, mint a hold vagy csillag, nagyon kifejezőek. Kedvenc szavukat szívesen a kezükre tetováltatják, hogy az adjon hatalmas erőt a számukra a legnehezebb helyzetekben is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna véletlenül bejelentette: közük lehetett a moszkvai terrortámadáshoz

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Óraátállítás: Ha azt hiszed, csak a faliórát kell átállítani, van egy rossz hírünk

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Sorsfordító lesz a tavasz, ezekre a csillagjegyekre nagy lehetőség vár

EZO

Ezekre a csillagjegyekre rátalál a boldogság nagypénteken

EZO

4 csillagjegy, aki áprilisban nagy változásokat él át a szerelemben és a karrierben egyaránt

EZO

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

EZO

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

EZO

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

EZO

Ezt a 3 csillagjegyet áprilisban megjutalmazzák az égiek

EZO

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat