ÉLETMÓDI

Vészjósló jelek: menekülj, ha ezt tapasztalod kapcsolatodban!

Ha ezeket tapasztalod, legyél nagyon résen!

Egy kapcsolat eleje általában gyönyörű. Rózsaszín szemüvegen át látjuk a világot, beleértve újdonsült párunkat is. Idővel azonban eljönnek a hétköznapok, felmerülnek az első problémák, és megmutatkozik a másik igazi énje. Vagy talán már korábban is voltak jele, melyekre akkor még nem kaptuk fel a fejünket? Ha az alábbiak közül többet is tapasztalsz, akkor nem árt résen lenned. Sőt minél több helyzet ismerős, annál valószínűbb, hogy jobban teszed, ha még időben szakítasz!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ígéreteket követel

Megígérni egymásnak az őszinteséget, a bizalmat, az összetartást, kétségkívül romantikus és megnyugtató élmény. De mi van akkor, ha új partnered már néhány nap után azt kéri, ígérd meg, hogy soha nem hagyod el, vagy hogy örökké szeretni fogod? Lehet, hogy csak tart a csalódástól. Viszont sajnos arra is jó esély van, hogy komoly önigazolást keres, téged pedig magához akar láncolni.

Önző

Minden emberre mondhatjuk olykor, hogy egyes cselekedetei önzők. Amikor viszont úgy látod, hogy a másik szinte kizárólag saját magával van elfoglalva, életed minden történetét saját életére vetítve vizsgálja, akaratát csaknem minden esetben érvényesíti, függetlenül a te vágyaidtól, akkor az távolról sem jelez kiegyensúlyozott és kiegyenlített felállást. Bajt viszont már annál inkább.

Zsarol

Az érzelmi zsarolás nem csupán kellemetlen és gyakran igazságtalan, de rendkívül káros is. Olyan sebeket ejt, melyeket hosszú idő alatt is nehéz kiheverni. Légy résen, ha többször is észlelsz manipulációt, szavaid kiforgatását, ok nélküli dacot és sértettséget. Nem ígérnek sok jót ezek a momentumok.

Folyton megsértődik és hibáztat

Alkalmanként mindenki érezheti megbántva magát. Ez teljesen természetes. Ha azonban azt veszed észre, hogy szinte állandóan bocsánatot kell kérned valami apróság miatt, akkor cseppet sem biztos, hogy benned van a baj. Leginkább az válhat gyanússá, ha folyamatosan vádlod magad, illetve folytonosan saját cselekedeteid és szavaid helyességét vizsgálod. Ilyen lenne egy jó kapcsolat? Ugye, hogy nem?

 

És ezeket olvastad már?