ÚTISÚGÓ

Fapados áron repülhetsz izgalmas helyekre ezen a télen

Bámulatos úti célok szinte fillérekért – így lehetne összefoglalni a fapados légitársaságok 2019-es téli újdonságait.
  • Szerző: RIPOST

A változatos téli célállomások különleges élményekkel – rénszarvasfarmmal, jégkorcsolyapályával – vagy épp kulturális programokkal és remek borvidékekkel várják az utazókat. Csokorba szedtük a fapadosok által kínált olcsó téli célállomásokat.


Október végétől a Ryanair heti négy alkalommal Tel Avivba, heti kétszer pedig a finn Lappeenranta városába repíti el utasait. A dél-finnországi Lappeenranta, amely most először szerepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről elérhető járatok palettáján, kiemelten ajánlott úti cél a tél szerelmeseinek: rénszarvasfarm, sí-és jégkorcsolyapályák várják a különleges téli programok kedvelőit.

A Ryanair további újdonságokkal is készült: október 28-tól a lengyelországi Poznan válik elérhetővé közvetlen járattal heti két alkalommal Budapestről.

A melegebb éghajlatra vágyók is örülhetnek, hiszen az ír fapados két portugál városba, Portóba és Lisszabonba is indít járatokat október végétől. Szintén a téli menetrend újdonsága a Bordeaux-i, a göteborgi, a luxemburgi, az odesszai és a Toulouse-i közvetlen járat.

A Wizz Air is új célpontokkal lepte meg utasait a téli menetrendben: október 30-tól heti két alkalommal Oroszország legrégebbi városába, Kazánba lehet elrepülni Budapestről. A Volga-folyó menti tatár főváros az építészet és a kultúra kedvelőinek igazi gyöngyszem: leghíresebb látnivalója a Minden Vallás Temploma, de a gyönyörű városkép már önmagában is megér egy néhány napos kirándulást.

Novemberre a Wizz Air még egy meglepetéssel készül a Magyarországról utazóknak: november 2-től az ukrán kereskedelmi központba, Odesszába lehet heti kétszer eljutni. Az angol Jet2.com légitársaság november 8-tól Birminghambe indít járatokat, és decemberben indul a Wizz Air Edinburgh-i járata is.

Jövő januárjában pedig majd a Ryanair nyitja az új járatok sorát az ukrajnai Kharkivval.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?