ÉLETMÓDI

UFÓ teleportált a magyar háziasszony káposztájába, sokkoló eset

Az ózdi háziasszony a kamrában tárolta az édes káposztát, a karantén alatt azonban hetekig rá sem nézett.
címkék:
  • Szerző: D.K.

Ugyan mi történhet egy teljesen átlagos káposztafejjel a lakás egyik legfélreesőbb pontján, a kamrában?! Pláne karantén alatt! Egy olyan időszakban, amikor alapvetően nincs mozgás, nem jönnek vendégek, idegenek meg pláne nem teszik be lábukat az ajtón...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Ózdon élő Kiara asszony káposztájával mindenesetre valami nagyon bizarr dolog történt! Amikor rájött, hogy a jobb sorsra érdemes zöldségről csaknem megfeledkeztek, úgy döntött, abból készít a család számára vacsorát. Igen ám, de amikor kezébe vette a káposztát, kis híján el is dobta, annyira megijedt tőle. Ilyet ugyanis még soha életében nem látott! A hatalmas fej álltában nagyon bizarr formát öltött. Testéből csápok emelkedtek ki, mintha csak valami biológiai adóvevő készülék jelfogói vagy receptorai lennének. Még volt egy furcsaság ezen a káposztán. Mivel fejjel lefelé hevert a kamrában, így a nyúlványok a növény eredeti állásával éppen ellentétes irányban törekedtek fölfelé. „Jesszusom, ez egy UFÓ” – kiáltott fel egy családtag, majd megindult a kupaktanács, mitévők legyenek a renitens zöldséggel. A káposzta így nézett ki:

Végül teljes egyetértésben úgy döntöttek, hogy nem kegyelmeznek a káposztának. Kiara asszony bátor és határozott mozdulattal kettévágta a csápokkal védekező fejet, ám mindenki megkönnyebbülésére odabent nem bébi UFÓ-k, hanem a sok állásban összetöppedt káposztalevelek húzták meg magukat.

Hogy biztos legyen a dolgában Kiara, az UFÓ-káposzta képét megosztotta a profi háziasszonyokat tömörítő Vali hagyományos konyhája Facebook csoportban is. Itt pedig a többség arra szavazott, hogy a zöldséget bátran el lehet fogyasztani, hiszen semmi baja sincs, csak érdekesen néz ki.

„Azon egy darabig még elvitatkoztunk, hogy a szenvedősen növesztett korcshajtásokat is megegyük-e, de végül a káposzta minden hasznos része a fazékba került. Igen, az antennák is” – árulta el háziasszony, aki végül káposztalevest főzött belőle. Utólag azt mondta, rég ízlett ennyire a családnak ez az egyszerű, olcsó, parasztos étel.

Utóbb kiderült, hogy a káposzta ilyen jellegű növekedési anomáliája nem egyedi eset. Kiara posztjához több háziasszony saját fotóval kommentelt, a képek mindegyike egy-egy deformált káposztát ábrázolt. Mutatjuk!

Hát ez is egy eléggé érdekes káposztaszörny:

Forrás: Vali hagyományos konyhája, Imelda Forgonová

És a lila verzió... avagy amikor a már félig elpusztított növény még próbálkozik az élettel. A természet fantasztikus!

Fotó: Vali hagyományos konyhája, Berkes Melinda

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?