ÉLETMÓDI

Így lesz hosszú távon is izgalmas a kapcsolat

Egy hosszú távú kapcsolat frissen tartása nem kis munka. Sokan fel is adják, másoknak viszont sikerül elérni, hogy évekig pezsegjen a szerelmi életük, ugyanazzal a partnerrel.

Vajon mitől lesz mindig izgalmas egy hosszú távú kapcsolat? Mitől függ, hogy melyik pár válik el, mert a tagjai elhidegültek egymástól, és melyik páros marad együtt sokáig, szerelmesen? Ha ezt a négy szabályt betartod, te és a párod az utóbbi csoportba tartozhattok! Ezektől az egyszerű dolgoktól ugyanis a tartós kapcsolat is izgalmas és forró marad, nem kell a kihűlésétől tartanotok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú távú kapcsolat 001

Vajon mitől lesz mindig friss és forró egy hosszú távú kapcsolat?
Fotó: Pixabay.com

A hosszú távú kapcsolat titka: mindkettőtöknek dolgozni kell érte

Olyan világban élünk, amelyik azt sugallja, hogy ha a megfelelő partnerrel vagy, minden megy magától. Ez azonban nem igaz. A legszuperebb páros is elfárad olykor, egy időre kihagy a vágy, vagy éppen nem tudnak egymással semmit megbeszélni. A kapcsolat attól lesz valóban hosszú távú, ha mindkét fél dolgozik azért, hogy ez ne így legyen. Vagy épp azért, hogy sikerüljön mindent újraindítani, ha épp nem úgy mennek a dolgok, ahogyan szeretnék. Egyedól nem tudod elvinni a hátadon a kapcsolatot, de ha mindketten erőfeszítéseket tesztek érte, akkor menni fog.

A kapcsolatodon dolgozni jó móka

Amikor azt mondjuk, hogy a kapcsolaton dolgozni kell, sokan úgy értik, hogy ez kemény dolog, amiben semmi élvezet nincs. Pedig dehogynem: hiszen az egész épp az élvezetről szól. A hosszú távú kapcsolat legjobb gyógyszere, ha újra randizni kezdtek, valami újat próbáltok ki az ágyban, vagy épp jóleső gesztusokkal lepitek meg a másikat. Ez az a „munka”, ami egyáltalán nem fárasztó, sőt, kimondottan a jó érzések felkeltéséről szól.

Hosszú távú kapcsolat 02

Nem törvényszerű, hogy egy párkapcsolat idővel megkopjon
Fotó: Pixabay.com

Ismerd meg a másik szeretetnyelvét!

Dr. Gary Chapman amerikai házassági tanácsadó dolgozta ki az öt szeretetnyelv elméletét – ha tudod, hogy a másik hogyan fejezi ki a szeretetét, és miből érzi, hogy te is szereted, az sokat tesz a hosszú távú kapcsolat fennmaradásáért.

Van, akit elismerő szavakkal lehet lenyűgözni – ezek az emberek maguk is sokszor dicsérik a partnerüket. Másokat inkább az érintés: az ölelés, a kézfogás, a csók vesz le a lábáról. megint mások a szívességektől hatódnak meg, de olyanok is vannak. akik az ajándékozással fejezik ki a szeretetüket. Ők azok, akik bármilyen apró ajándéknak gyermekként tudnak örülni. Mások viszont abból érzik, hogy szereted őket, ha minőségi időt tölthettek el együtt. Ha tudod, hogy a párodat mi teszi boldoggá, akkor egyszerű gesztusokkal is felélesztheted a tüzet. A saját szeretetnyelved ismerete pedig azért fontos, mert így a párodnak is a tudtára adhatod, mitől lennél boldog a kapcsolatban.

Hosszú távú kapcsolat 03

A vágy és a szerelem mindig újraéleszthető
Fotó: Pixabay.com

A hosszú távú kapcsolat nem feltétlenül vágytalan

A vágy ugyanis újraéleszthető. Ne csak a szexre gondolj, hanem a lelki kapcsolódásra, a szerelemre is. Egy hosszú távú kapcsolat keretei között ez is sokszor megkopik, de nem szükségszerű, hogy ez így is maradjon. Gondold végig, miért szerettél bele annak idején a párodba, és próbáld újra megkeresni benne ezeket a tulajdonságokat. Ha időről időre azon kapod magad, hogy a bosszantó jellemvonásaira koncentrálsz, akkor tudd: ugyanennyi energiába kerül, hogy a vonzó tulajdonságaira összpontosíts.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?