ÉLETMÓDI

Ezek a jelek mutatják, hogy hosszú lesz a házasságod

Minden jegyespár álma a hosszú házasság, és a tartós boldogság. De vajon honnan lehet tudni, hogy a házasságod sikeres lesz vagy kudarcba fullad?

Amikor a házasságok közel fele válással végződik, jogos a kérdés: mi a hosszú házasság titka, és honnan lehet tudni, hogy vajon tényleg boldogok lesztek-e együtt? Előre szólunk: biztató jelek ide vagy oda, a házasságon mindkét félnek dolgozni kell, hogy a problémákon is együtt tudjatok felülkerekedni. De vannak olyan látszólag apróságnak tűnő, dolgok, amelyek a felmérések szerint képesek előre megmutatni, hogy hosszú házasság lesz-e a kapcsolatból, vagy hamar szétmentek. Íme a jelek, amire érdemes figyelni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hússzú házasság 01

Nem mindegy, mekkora volt az esküvő!
Fotó: Pixabay.com

Az esküvői vendégek száma is fontos!

Bár azt tartják, minél drágább az esküvő, annál biztosabb a válás, a kutatások szerint mégis fontos, hogyan ünneplitek a nagy napot. Azok ugyanis, akik fontosnak tartják, hogy vendégek előtt nyilvánítsák ki az összetartozásukat, általában tovább élnek együtt, mint azok, akik csak két tanút vittek magukkal az esküvőre. Sőt, ugyanebből a kutatásból az is kiderül, hogy akik az esküvő után nászútra mennek, azoknak valamilyen rejtélyes okból 41 százalékkal kevesebb az esélyük a válásra. Lehet, hogy azért, mert a nászúton feloldódik az esküvő előtti stressz, és máris jól indul a házasság?

A pénzügyi stabilitás is lehet a hosszú házasság alapja

A kutatásokból kiderül, hogy stabilabbak azok a házasságok, ahol a házasfelek megélhetése biztos. Vagyis a pénz igenis számít, legalább annyiban, hogy ha állandó bevételetek van, sok pénzügyi vitát elkerülhettek a hónap vége felé.

Hosszú házasság 02

Gondoltad volna, hogy még a nászút is számít?
Fotó: Pixabay.com

Nyíltan beszéltek és korrektül vitáztok

Ha nincsenek titkaitok egymás előtt, azzal mély érzelmi kapcsolódást hoztok létre, ez pedig a hosszú házasság alapja. Fontos, hogy mindenről képesek legyetek őszintén beszélni egymással, mint ahogyan az is, hogy ha vitába bonyolódtok (és ez egy hosszú házasság során elkerülhetetlen), akkor ne söpörjétek a dolgokat a szőnyeg alá, de ne is fulladjon személyeskedésbe és sértegetésbe a vita. Ha van egy problémátok, akkor legyen az a cél, hogy megoldásra jussatok, ne az, hogy valamelyikőtök „megnyerje” a vitát.

A jó dolgokra fókuszáltok

Az optimizmus a házasságra is jó hatással van. Az élet nem tökéletes, ahogyan a partnered sem – de ha képes vagy inkább a jó dolgokra fókuszálni, mint a rosszra, hosszabb és boldogabb lesz a házasságotok. Nem kell letagadni a problémákat, de túlhangsúlyozni sem kell őket.

Sokáig randiztatok az esküvő előtt

Egy kutatás szerint azok a párok, akik legalább három évig randiztak az esküvő előtt, kevesebb eséllyel válnak el. Ennyi idő alatt ugyanis alaposan meg lehet ismerni egymást, így pedig később kevesebb a kellemetlen meglepetés.

Hosszú házasság 03

Egy jó házasságban nem csak a külső számít!
Fotó: Pixabay.com

A hosszú házasság szempontjából nem a külső a legfontosabb

Téged mi vonz a párodban? Ha csak a jó külseje, akkor vagy egy rossz hírünk: a szépség mulandó. Persze az elején fontos, hogy a másik külseje is megragadja a figyelmedet, de ha később már nem ez a legfontosabb szempont a kapcsolatotokban, akkor jobb esélyetek van rá, hogy együtt maradjatok.

A hosszú házasság titka: megértitek egymás szeretetnyelvét

Minek örül a párod? Egy váratlan ajándéknak, vagy inkább annak, ha meghallgatod és bátorítod? És te minek örülsz? Ha elmosogat, vagy ha megcsókol? Mindenkinek más a szeretetnyelve, az a mód, ahogyan kifejezi a szeretetét, és ahogyan képes a szeretet jeleként értelmezni bizonyos cselekedeteket. A hosszú házasság azon is múlik, hogy odafigyeljetek arra, hogy minek örül a másik, és képesek legyetek őszintén kifejezni a saját apró, hétköznapi vágyaitokat és örömeiteket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?